Haberler

İkinci el araçlarda fiyat yüzde 100 arttı, araç bulamayan esnaf isyanda!

Güncelleme:

Sıfır otomobil üretiminde yaşanan sıkıntılar ikinci el araçlara olan talebi artırırken, fiyatlar da bir anda arttı. İkinci el araç bulamamaktan dert yanan esnaf, herkesin bu işi yaptığını belirterek bununla ilgili düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

Koronavirüs salgınının ardından sıfır araç üretiminde yaşanan aksaklıklar dolayısıyla ikinci ele gösterilen rağbet fiyatları da artırdı. Piyasanın daha da yukarı çıkacağını tahmin ettiklerini belirten galericiler ise fiyatlara rağmen otomobil bulamamaktan dert yandı.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınından tüm sektörlerde olduğu gibi otomobil piyasası da olumsuz etkilendi. Sıfır otomobil üretiminde yaşanan sıkıntılar ikinci el araçlara olan talebi artırırken, fiyatlar da bir anda arttı. Fiyatlardaki yükseliş devam etse de rağbetin artmasıyla birlikte piyasada 'ikinci el araç' bulmak zorlaştı. Fiyat değişimine artık yetişemediklerini kaydeden galerici esnafı, piyasada araç bulmanın güçleştiğini kaydetti.

"ŞİMDİ HERKES BU İŞİ YAPIYOR"

İnternet üzerinden araç alışverişinin arttığını belirten galerici Mustafa Üzer, vatandaşların güvenilen yerlere yönelmesi gerektiğini kaydetti. Piyasaya göre ucuz araçların sonrasında sorunlar çıkarabileceğini aktaran Üzer, "Şimdi öyle bir şey ki herkes bu işi yapıyor. Şuradan 100 kişiyi çevirelim 99'u araba alıp satıyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Herkes bu işi yapıyor. Bilen de yapıyor, bilmeyen de yapıyor. Herkes ucuz mal derdinde. Bu arabadan 200 bine de var, 250 bin liraya da var. Adam niye diye sormaz mı? Şu arabanın motoru 40 bin lira, diğer arabanın motoru 8-10 bin lira. Sen şimdi 2 bin lira aşağıya alıyorsun neler ile karşılaşacağını hiç bilmiyorsun. Biz ne yapıyoruz? Arabamızın tüm eksiğini yaptırıyoruz ki verdiğimiz insana mahcup düşmeyelim. 3 lira kazanmayalım da 2 lira kazanalım, müşteriyi kazanalım" dedi.

"FİYATLARIN DÜŞMEYECEĞİ KESİN"

Araç fiyatlarındaki artışın yüzde 100'ün de üzerine çıktığını vurgulayan Üzer, alınacak aracın mutlaka test edilmesi gerektiğini bildirdi. Üzer, "Fiyatlar yüzde 100 arttı. Yani 30'luk araba 60 oldu. 60'da durur mu dedik durmadı, 70, 80, 90'a doğru gidiyor. Ne olacağını hiçbirimiz bilmiyoruz. Ama şu anda düşmeyeceği kesin. Üstüne de daha ekleyecek. Bu önümüzdeki pandemi sürecini belki de daha da ağır atlatacağız. Bu süreç böyle devam ederse arabaların düşme şansı yok. Üstüne bu kadar daha ekler. Yurt dışından araba gelmiyor. Bugün açılsa gelmeye başlasa Türkiye'ye gelmesi 6 ay sürer. Avrupa'da pandemi sürecinde arabalar yüzde 30 değer kaybetti. Bizde yüzde 100 arttı, daha durmuyor" ifadelerini kullandı.

"MÜŞTERİLER SATICILARA PUAN VERSİN"

Fiyatlara karşı rağbetin de fazla olduğunu aktaran Mustafa Üzer, şunları söyledi: "Talep çok. Acayip bir rağbet var, araba bulamıyoruz. Çoğu yere gidiyoruz araba bulduk diye ettiğimiz masrafa mı yanalım, 15-16 saat otobüste vakit geçirdiğimize mi yanalım, yorulduğumuza mı yanalım? Yapmasan da olmuyor. Böyle bir ticaret yok, bunun önüne devletimizin geçmesi lazım. Her önüne gelen bu işi yapmasın. Asker, polis, kasap, kuruyemişçi yapıyor. Emekli, işçi, memur herkes bu işi yapıyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. Bizim müşterimiz bize puan versin. Bizden memnuniyet derecesini göstersin. Bu işin birinci noktası güven. Adam sana güvensin. Biz nasıl adama güveniyorsak adam da sana güvensin."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Koronavirüs Haberler

ABD'ye kaçak yoldan giren Türk vatandaşının söyledikleri Elon Musk'ı da şaşırttı

ABD'ye kaçak yoldan giren Türk vatandaşının söyledikleri Elon Musk'ı da şaşırttı

Araç sahiplerinin yüzünü güldürecek haber: Benzine 1 lira 54 kuruş indirim bekleniyor

Araç sahiplerinin yüzünü güldürecek haber: Benzine 1 lira 54 kuruş indirim bekleniyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin ön raporu yayımladı

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin ön raporu yayımladı

500

Yorumlar (94)

TarsusCity:

şuradan 100 kişiyi çevirelim ve sız galerıcıden arac almıs olsun, 99, u Sizler için sahtekarlar derler. Beter olun gelmiş geçmiş en buyuk dolandırıcılar galerıcılerdır, bana attıkları kazığı asla unutmam

59
0
yanıtYanıtla
Akdeniz:

1 galerici2 Emlakcı3 Hal komisyoncu4 Avukatbunların yatacak yeri yok

46
0
yanıtYanıtla
İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAYAN TİCARET YAP:

ÇÜRÜK ÇARIK ARABALARA 50-60-70-80 VS. . . İSTEYENLER SIFIR ARAÇ FİYATLARINI KONTROL ETSİN Bİ. BU KADAR ADİLİK OLMAZ. FIRSATÇI KARAKTERSİZ OLMUŞ HERKES. EL İNSAF

yanıt6
yanıt1
birdelimıhasebeciningünlüğü:

5 muhasebeci

yanıt3
yanıt1
TarsusCity:

6 mütahitler

yanıt2
yanıt0
isci:

7 bankaci

yanıt1
yanıt0
baybars.:

Bu memlekette galericiler ve emlakçıların yediği ekmek haramdır zehir zıkkım olsun pandemi sürecinde galericiler araç fiyatlarını emlakçılarda ev fiyatlarının yükselmesine sebep oldu çıkmış şimdide dert yanıyorlar edepsiz haramzadeler.

31
0
yanıtYanıtla
naim:

çok haklısın. arkadaş hem haram yer hem de dert yanıyor. aldıkları para haram olsun inşallah.

yanıt9
yanıt0
Deniz Akdeniz:

Galericiler genellikle güvenilmez, herkes bu işi yapıyor diyor ama onlarda mesela 30. 000TL alıyor 40. 000 TL satıyor. Noterde 40. 000 aldım 30. 000 TL sattım zarar gösteriyor. Ödedikleri yada beyan ettikleri vergi devede kulak değil. Tencere dibin kara senin ki benden kara işi.

25
1
yanıtYanıtla
İstisnai dürüst esnaf hariç:

Galerici arkadaş ''''Biz ne yapıyoruz? Arabamızın tüm eksiğini yaptırıyoruz ki verdiğimiz insana mahcup düşmeyelim. 3 lira kazanmayalım da 2 lira kazanalım, müşteriyi kazanalım'''' demiş. Ulan alırken kaputunu bile açmıyorsunuz ucuz olması tek kriter, Önemsiz 2 3 parça boyalı dediğiniz araç taklalı çıkıyor. Sonra diyorki herkes bu işi yapıyor.

25
0
yanıtYanıtla
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title