Haberler

İhsan Eliaçık'ın Kızı Serbest Bırakıldı

İstanbul'da 1 Mayıs'ta çıkan olaylara ilişkin gözaltına alınan şüphelilerden 15'i tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul'da 1 Mayıs'ta çıkan olaylara ilişkin gözaltına alınan şüphelilerden 15'i tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. İhsan Eliaçık'ın kızı Zeynep Eliaçık'ın da aralarında bulunduğu 20 şüpheli ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

1 Mayıs'ta meydana gelen olaylara ilişkin İstanbul Terörle Mücadele Şube ekipleri geçtiğimiz günlerde düzenlediği operasyonlarda aralarında Antikapitalist Müslüman Gençler Grubu'nun fikri önderi yazar İhsan Eliaçık kızı Zeynep Eliaçık'ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden bir kısmı emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken, sabah saatlerinde aralarında Zeynep Eliaçık'ın da bulunduğu 35 şüpheli Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

Adliyeye sevk edilen şüpheliler soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Nuri Ahmet Saraç koordinatörlüğünde 10 Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı. Şüphelilerden 15'i "kamu malına zarar vermek" ve "örgüt lehine propaganda yapmak" suçlarında tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilirken, aralarında Zeynep Eliaçık'ın da bulunduğu 20 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında kendisini bekleyen anne ve babası ile yakınlarına sarılan Zeynep Eliaçık, basın mensupları tarafından görüntülenmek istemedi.

Kızının serbest bırakılmasının ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan İhsan Eliaçık, ne kendisinin ne de kızının şiddete yönelik bir şeyi tasvip etmelerinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Gözaltı sürecinin kendileri açısından sıkıntılı geçtiğini belirten Eliaçık "Kızımız serbest bırakıldı. Bundan dolayı sevinçliyiz. Dilerim diğer çocuklarda bir an önce bırakılırlar. Bugün bir baba olarak buradayım. Şurası unutulmamalı ki daima açıklık, dürüstlük hakkaniyet kazanır. Kumpas, plan kurma, dolap çevirme daima kaybeder. Dilerim ki bundan sonra bu tür olaylar gerçekleştirilmez. Bu olayı başka bir şeyle irtibatlandırmanın bir alemi yoktur. Bir asayiş soruşturması çerçevesinde değerlendiriyoruz ve kızımızın serbest bırakılmasından

da çok mutluyuz, sevinçliyiz. Bizden kimseye zarar gelmez. Şu ana kadar şiddeti hiç savunmadım. Kızım da savunmuyor. Şiddetin savunulacak bir tarafı da yoktur. Cam çerçeve indirme olaylarıyla bir alakası olmadığı böylelikle ortaya çıkmış oluyor" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

ihsan eliaçık istanbul çağlayan 1 mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title