Haberler

Iğdır'ın Tanıtım Toplantısı

konulu bir toplantı yaptı.

Iğdır Valisi Ahmet Pek, kentte görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileriyle, ' Iğdır'ın Tanımı'

konulu bir toplantı yaptı.

Valilik salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Ahmet Pek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz ve kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Iğdır'ın dışarıda hemen hemen hiç tanınmadığına vurgu yapan Vali Pek, bunun için herkesin elinin taşının altına koyması gerektiğini belirtti. Pek, " Iğdır, kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, basınıyla kısacası herkesin üzerine düşen görevi yaparak yöneteceği bir ildir. Herkes görevini yaparak ile hizmet eder. Sonuçta burası hepimizin yaşadığı bir yerdir. Yaşadığımız yeri daha fazla benimseme, kültürel değerlerine sahip çıkma hepimize düşen görevdir" dedi.

"IĞDIR ÜÇ ÜLKEYE SINIR OLMA AVANTAJI VAR"

Iğdır'ın herkesin bildiği gibi Türkiye'nin en doğusunda bulunan, üç ülkeye sınırı olan bir il olduğuna dikkat çeken Pek, " Iğdır, bu özelliğiyle Türkiye'nin tek ilidir. Ancak bu noktada sorulması gereken bir soru var. Bu üç ülkeye sınır olmanın Iğdır'a ne faydası var? Bir faydası olmadıktan sonra değil üç, on beş ülkeye de sınırın olsa bu hiçbir anlam ifade etmiyor. Sınır ili olmanın şehrimize hangi konuda katkı sağlayabiliyoruz bunu düşünmemiz gerekiyor. Fayda hesabıyla düşündüğümüz zaman eğer bu sınırlar bize ekonomik ve kültürel olarak bir dönüşü varsa o zaman bize bir faydası vardır. Eğer hiçbir faydası yoksa hiçbir anlam ifade etmez. Peki biz faydalanıyor muyuz? Evet faydalanıyoruz. Şu anda Nahçivan ve İran'dan gelen insanlar buradan alışveriş yapıyor. Iğdır günlük ticaretimizin çoğu bu yerlerden gelen insanlar tarafından yürüyor. Aksi takdirde Iğdır nüfusu itibariyle belli bir pazar ifade etmiyor. Bu noktada bu ülkelerden ticaret bakımından faydalanıyoruz" şeklinde konuştu.

"SİZİN VARLIĞINIZ KENDİNİZ TANITTIĞINIZ KADARDIR"

Türkiye genelinde Iğdır'ın yeterli anlamda tanınmadığını savunan Vali Pek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizin varlığınız, kendiniz kendinizi tanıttığınız kadardır. Şu soruyu kendimize sormamız lazım; kültürümüzü ne kadar biliyorlar? Bizim mevcut değerlerimizden ve imkanlarımızdan diğer bölgelerdeki insanlar haberdarlar mı? Kapasitemiz ve değerlerimiz ne kadar büyük olursa olsun diğer bölgedeki insanlar ancak bizim onlara verdiğimiz kadarını anlayabilirler. Kumaşınızın kaliteli olması önemli değildir. Terzinin o kumaştan nasıl bir elbise diktiği önemlidir. Iğdır'ı bilmeyen Türkiye'de bir sürü insan var. Bilen insan az. Çünkü biz hiçbir değerimizi yeteri kadar tanıtmamışız. Kültür Müdürlüğünden arkadaşlar geçenlerde turizm fuarına katıldılar. Orada yaşanan bir olayla ilgili bana bir anekdot aktardılar. Arka fonda Ağrı dağı ile beraber Iğdır'ın bir resmi çekilmiş. Orada fuarı gezenler bizim görevlilere 'Niçin photoshop yapıp arka plana Ağrı dağını koydunuz diye sormuşlar. Adamlar Ağrı dağının Iğdır ile bağlantısını bilmiyorlar. Halbuki Iğdır, Ağrı dağının eteğine kurulan bir ildir ve Ağrı dağının yüzölçümü olarak yüzde 65'i Iğdır sınırındadır. Bunu burada yaşayan biliyor. Sizin varlığınız ancak tanıttığınız kadardır. Kendimizi tanıtamamışsak yoksunuz demektir. Bu noktada basına çok büyük görevler düşüyor. Iğdır'ın tanıtımı ile ilgili yapılan haberlerin ulusal basına yansıması çok önemlidir. Türkiye'deki insanların burada da bir hayat olduğunu bilmesi lazım. Şehrimizin, hava alanıyla beraber tanınması artmıştır. Ayrıca İl Kültür Müdürlüğümüzle beraber 2012 yılı içerisinde Iğdır'ın tanınması bakımından çok önemli çalışmalar yapılmıştır. Bundan sonra da bu çalışmalar devam edecektir. Basın olarak sizlerin de elinizden geleni yapmanızı rica ediyorum." - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Pek Türkiye Iğdır Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title