Haberler

Iğdır: Iğdır'da Terör ve Fuhuşa Karşı Ortak Deklarasyon

Iğdır'da Biraya Gelen Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları, Yayınladıkları Deklarasyonla Terör Olaylarını Kınadı, İlde Fuhuş Olaylarını Önlemeye Yönelik Tedbirleri de Desteklediklerini İfade Etti.

Iğdır'da biraya gelen belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin başkanları, yayınladıkları deklarasyonla terör olaylarını kınadı, ilde fuhuş olaylarını önlemeye yönelik tedbirleri de desteklediklerini ifade etti.

Iğdır Belediye Başkanlığı'nda biraraya gelen Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, AK Parti İl Başkanı Ömer Armağan, CHP İl Başkanı Nazım Karadağ, MHP İl Başkanı Nevzat Aras, DYP İl Başkanı Ekrem Ertekin, Anavatan İl Başkanı Aydın Turan, SP İL Başkanı Cihat Rahmi Akar, Aralık Belediye Başkanı Muharrem Kumtepe, Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, Tuzluca Belediye Başkanı İsmet Yüce, Halfeli Belediye Başkanı Mehmet Sarıtaş, Hoşhaber Belediye Başkanı Nusret Aras, Melekli Belediye Başkanı Mesut Çankaya, Taşburun Belediye Başkanı Rıza Kumpete, Şoförler Odası Başkanı Selahattin Artantaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Güneş, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Yakup Tuncer, Muhtarlar Derneği Başkanı Asker Çeçen, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Sabiha Sever, Türk Anneler Derneği Iğdır Şube Başkanı Şeker Bilen, Ziraat Odası Başkanı Hasan Aydın, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya, Kızılay Başkanı Nadir Akar bir süre kendi aralarında görüşüp terör olaylarını kınamak ve fuhuş olaylarıyla ilgili alınan tedbirlere destek vermek amacıyla bir deklarasyon hazırladı.

Yapılan toplantıda iki ayrı deklarasyon yayınlanmasındaki amacın, polis evindeki bombalama olayını kınamak ve 35 kişinin tutuklanarak cezaevine konduğu Güz Rüzgarı Operasyonu'nunda Iğdır Valisi Halil Ulusoy ve Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ve emniyet teşkilatına destek vermek olduğu ifade edildi.

"TERÖRÜN DAHA FAZLA CAN ALMADAN KÖKÜNÜN KAZINMASI GEREKİR"

Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, toplantıda yaptığı konuşmada,

"Birincisi geçtimiz hafta içerisinde fuhuşa karşı yürütülen mücadele kapsamında Güz Rüzgarları Operasyonu, diğeri ise Cumartesi günü polisevimize bomba atılmasıyla ilgili tepkilerimizi dile getirmeyi düşündük. Fuhuş, 10 yıldır Iğdırımız'a yerleşmiş ve Iğdırımız'a kök salmıştır. Birçok köklü ailelerin bulaştığı bu bela sonucu çok sayıda insan Iğdır'ı terk etmek durumunda kalmıştır. Çoluk çocuklarından ayrılmış çok mağdur duruma düşmüşlerdir. Teröristlerin bomba tesirinden daha kötü olan fuhuşla mücadele başlatan başta sayın valimizi ve emniyet müdürümüzü Iğdırlılar olarak destekliyoruz. Biz, bunun için bir deklarasyon yayınladık. Bu deklerasyonu basınımızın da desteği ile en ücra köşelere kadar yaymayı amaç edindik. Görüyorum ki hepiniz, isminizin açıldığı yerlerin altını imzaladınız, bunun için hepinize teşekkür ediyorum. Bu konuda valimiz, belediye başkanımız, asayiş şube müdürümüzün çalışmalarına destek verdiniz. Bu konuda ayrı düşüneninizin olduğunu zannetmiyorum" diye konuştu.

Polisevine yapılan menfur saldırıyı kınamak için de bir deklerasyon hazırladıklarını ifade eden Başkan Aras, "Görüldüğü gibi burada masum insanlar, devlet görevlileri zarar görmektedir. Ankara'dan buraya gelen spor kulübünün başkanı, genel kaptanı, teknik direktör bu olayda yaralanmıştır. Hatta genel kaptanın durumu ciddiyetini korumaktadır. Belanın kökünün kazınması amacıyla Iğdırlılar'ın bir katkısı olsun diye deklarasyon hazırladık. Terör daha fazla can almadan, daha fazla insanı öldürmeden kökünün kazınması gerekir. Ayrıca terörün kimi nerede, ne zaman vuracağı belli olmaz. Buralarda devletimizin performansının daha fazla olması gerekir. Binlerce yıl birlikte yaşayan ve kız alıp kız veren insanların arasına sınır koymak isteyenlere karşı tavır takınmamız gerekir. Dış kaynaklı bu terör olaylarını kınamak amacıyla Iğdırlılar'ın bir diyeceği vardır. Biz insanlarımızın farlılıklarını, kültür zenginliği olarak görüyoruz. Avrupa'da sınırdan sınıra geçerken 200 kilometre hız yapılırken, bizlerin arasına sınır koydurmak isteyenlere karşı duyarlı olmamız gerekir. Örgütün lojistik desteğinin kesilmesi için çalışmalar yapılmalı. Bunun için halkımız duyarlı olursa örgütün yaşama şansı olmayacaktır" ifadelerini kaydetti.

Toplantıda ayrıca, polisevine karşı yapılan saldırıyı kınamak amacıyla Perşembe günü Şehit Mehmet Çavuş Anıtı'ndan Zübeyde Hanım Bulvarı'na kadar "Huzurumuzu Bozmayın" adıyla bir yürüyüş düzenlenmesi, Zübeyde Hanım Bulvarı'nda da bir miting tertiplenmesi kararlaştırıldı.

Katılımcılar, toplantı sonunda Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çektirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title