Haberler

İfade Özgürlüğünün Sınırı" Tartışılıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Bugün Türkiye'de, PKK'ya kim destek veriyorsa, teröre göz yumuyorsa, aynı şekilde terörün yapmış olduğu terör tahribatına ortak oluyor demektir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Bugün Türkiye'de, PKK'ya kim destek veriyorsa, teröre göz yumuyorsa, aynı şekilde terörün yapmış olduğu terör tahribatına ortak oluyor demektir. Bunu, fikir hürriyeti olarak kabul etmiyorum. İster adına üniversite hocası desinler, ister siyasetçi desinler, ister işadamı desinler, ister medya organı desinler bunu kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Özdağ, AA muhabirine, özgürlük ve güvenlik dengesi ile terörü övmek ve siyasi görüş açıklamak arasındaki sınır tartışmalarına ilişkin değerlendirme yaptı.

Bazılarının demokratlığı, HDP'li milletvekillerinin ihanetine gösterilen tepkiyle ölçtüğüne işaret eden Özdağ, "Dokunulmazlıklar kaldırılmasın, her suçu işlesinler, suç işleme özgürlükleri olsun denildiğinde demokrat, suç işleyen cezasını çeksin denildiğinde demokrasi düşmanı veya faşist oluyorsunuz. Bu anlayışla bugüne kadar HDP'yi koruyup kolladılar" diye konuştu.

"HDP'li vekiller, kan tacirliği yaparken alkış tuttular. Ateş düşen şehit ailelerinin acıları, feryatları onları hiç ilgilendirmedi şimdiye kadar. Bugün de ilgilendirmiyor" diyen Özdağ, şöyle konuştu:

"Demokrasiyi kalkan olarak kullanıp her türlü ihaneti meşrulaştırıyorlar. Şimdi vatandaş kan ağlarken onların ocağına ateş düşüren bir teröristin taziyesine gitmek, dünyanın hiçbir yerinde toleransla karşılanamaz. Bu işlenen eylemi onaylamak, ona katılmaktır. Hendekler kazılırken alkışlayan, askere, polise hunharca saldırılırken, 'Hendeğin ötesindekilerin ellerinden öpüyorum' diyen bir siyasetçi, demokratik toleranstan yararlanamaz. Şimdi, 'Bayrağı tanımıyorum, Arnavut Akif'in yazdığı İstiklal Marşı'nı okumuyorum, özerklik istiyorum. Ardından Fırat'ın öte tarafına Kürdistan kuracağım, bu tarafını ortak yaşayacağız' gibi teraneler, zırvadır."

"Türkiye'de bireysel özgürlüklere 'evet' diyoruz" ifadesini kullanan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zaten bunun için AB süreci ve Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde bireysel özgürlüklerin tamamının önü açıldı. Zazaca konuşmak, Soranice yayın yapmak, enstitülerin kurulması, aynı zamanda üniversitelerde bölümlerin açılması, Kürtçe ve Zazaca olarak savunmaların yapılmış olması, aynı zamanda propaganda izninin verilmiş olması, bunlarla ilgili kasetler serbest, radyolar serbest, özel okullar serbest. Bununla ilgili bireysel özgürlüklere 'evet' diyoruz. Ama kolektif özgürlüğe, 'Ben Türkiye'yi böleceğim' demeye 'hayır' diyoruz. Çünkü bu tavır, şiddeti besleyen, kışkırtan, büyüten, akan kanı çoğaltan siyasetle asla telifi mümkün olmayan tavırdır. Bu bakımdan kendini dokunulmaz sanarak her türlü suçu rahatlıkla işleyenlere karşı hukuku işletmek, cezasını ödetmek şarttır."

- "TBMM, suçluların, suç işleyenlerin, terör yardakçıların sığınağı değildir"

Selçuk Özdağ, "Bugün HDP'li vekiller hukuk denetiminin dışında kaldıkça daha da küstahlaşarak taleplerini 'ayrı toprak, ayrı siyasi yapı, ayrı devlet' noktasına getirdiler" değerlendirmesinde bulunarak sözlerine şöyle devam etti:

"Dokunulmazlık zırhının arkasına saklanıyorlar. Bugün suç işleyenleri cezalandırmak asla demokrasiden vazgeçmek demek değildir. Tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmeler de bu tip bir siyaset şekline cevaz vermiyor. Bugüne kadar demokrasi, barış kisvesi altında Türkiye'yi uyutmak istediler. HDP'ye dokunmak neredeyse demokrasiden vazgeçmekle eş tutuldu. Bunun hangi sonuçlara sebep olduğunu görüyoruz. TBMM, suçluların, suç işleyenlerin, terör yardakçıların sığınağı değildir. TBMM, toplumun önünde, ahlaklı, faziletli insanların bulunduğu bir mekan olmalıdır. HDP'li vekillerin dokunulmazlıklar ile demokrasi arasında bir ilişki kurmak mümkün değildir. Yakmanın, yıkmanın, bölmenin, ayrıştırmanın özgürlüğü olamaz. Üstelik hukuk işletildikçe bölge insanlarına da güven gelecek, bu ihanet şebekesi karşısında sesini yükseltme imkanı bulacak."

Demokrasiyi ve bölge insanını önce HDP gibi partilerin ayrıştırıcı politikalarından korumak zorunda olduklarını dile getiren Özdağ, "Bu yapılmadıkça terör mücadelesi amacından uzaklaşacak, netice alınabilir olmaktan çıkacaktır" dedi.

"Bugün Türkiye'de PKK'ya kim destek veriyorsa, teröre göz yumuyorsa, aynı şekilde terörün yapmış olduğu terör tahribatına ortak oluyor demektir. Bunu, fikir hürriyeti olarak kabul etmiyorum. İster adına üniversite hocası desinler, ister siyasetçi desinler, ister işadamı desinler, ister medya organı desinler bunu kabul etmemiz mümkün değildir" ifadesini kullanan Özdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türk de Kürt de birinci sınıf vatandaş olarak yaşayacaktır, Alevi de Sünni de birinci sınıf vatandaş olarak yaşamak için mücadele verecektir ama eline silah alan herkes bizim düşmanımızdır. İster Türk ister Kürt eline silah alsın, ister Alevi alsın ister Sünni alsın, kim eline silah alıyorsa, kim toplumun huzurunu bozuyorsa, onlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde hukukun mutlaka muhatabı olacaklardır."

Kaynak: AA / Politika

Selçuk Özdağ AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title