Haberler

Hurdadan Go-Kart Aracı Yaptılar

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Hayrabolu Meslek Yüksekokulu (MYO) Otomotiv Bölümü öğrencileri, okul projesi kapsamında hurdadan Go-Kart aracı yaptı.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Hayrabolu Meslek Yüksekokulu (MYO) Otomotiv Bölümü öğrencileri, okul projesi kapsamında hurdadan Go-Kart aracı yaptı.

Otomotiv Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin sanayiden aldıkları hurda iskeleti tasarlayıp Go-Kart aracı haline getirdiklerini söyledi.

Karting sporunda kullanılan araçların bir ay gibi kısa zamanda tamamlandığını anlatan Durak, "Öğrencilerimizin, sanayi sitesindeki hurdalıklardan temin ettiği malzemelerle ürettikleri araç su motoru ile çalışıyor. Saatte 50-60 kilometre hız yapabilen aracımız her kilometrede 13-14 kuruş tutarında yakıt harcıyor" dedi.

Otomotiv bölümü öğrencisi Tolga Bayraktar, projeyi sekiz arkadaşıyla birlikte hazırladıklarını, hurda malzemeleri toplayarak aracı yaptıklarını ifade etti.

Su motoru ile şaseyi takviye ederek araçlarını yürür hale getirdiklerini anlatan Bayraktar, "Projelerimize destek bekliyoruz. İmkanımız olsaydı şaseyi de kendimiz yapacaktık. Ancak okulumuzun imkanlarıyla bu kadarını yapabildik. Go-Kart aracına su motoru taktık. Benzin ile çalışıyor. Saatte 60 kilometreye kadar hıza ulaşabiliyor. Tasarruflu bir araçtır, okulumuz tarafından üretilen iyi bir proje olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Namık Kemal Üniversitesi Hayrabolu Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title