Haberler

Hobi Olarak Başladı Ekmek Teknesi Oldu

Hobi olarak başladı ekmek teknesi oldu Duvarlara çizdiği resimlerle çocuklara tarihi anlatıyor Okul duvarlarına resim çizen ortaokul mezunu Deniz: " En büyük hedefim kendi sergimi açmak"KIRKLARELİ - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde hobi olarak resim yapan 43 yaşındaki Ramazan Yılmaz Deniz'in,...

Hobi olarak başladı ekmek teknesi oldu

Duvarlara çizdiği resimlerle çocuklara tarihi anlatıyor

Okul duvarlarına resim çizen ortaokul mezunu Deniz:

" En büyük hedefim kendi sergimi açmak"

KIRKLARELİ - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde hobi olarak resim yapan 43 yaşındaki Ramazan Yılmaz Deniz'in, 1 yıl önce okul duvarına çizdiği resimlerle hayatı değişti.

4 yıldır Lüleburgaz'da yaşayan evli ve 2 çocuk babası Deniz, hobi olarak başladığı resmi kendisine meslek edinerek geçimini sağlıyor. Küçük yaşlarda resimle tanışan ve ortaokul mezunu olan Ramazan Yılmaz Deniz, duvarlara resim çizerek ailesini geçindiriyor.

Geçim şartları nedeniyle başka işlerde çalıştığını daha sonra tekrardan resim yapmaya başladığını kaydeden Ramazan Deniz Yılmaz, " Resimle 7 yaşından beri uğraşıyorum. Bir ara geçim şartları, çoluk çocukla ilgilenmeme yüzünden ara verdim. Ama şimdi severek geri döndüm. Hobi olarak başladım şimdi ekmek teknem oldu. Resim sayesinde ekmek paramı kazanmaya çalışıyorum. Genellikle tarih çünkü zaman geçtikçe tarihimiz unutuluyor. Yeni gelecek nesillere tarihimizi anlatmak, milli irademizi kuvvetlendirmek için, çocuklara aşılamak için tarih. Tarihi seviyorum" dedi.

Çizdiği resimlerin boyutuna göre resimlerin çizim aşamasının değiştiğini söyleyen Yılmaz, " Bir resim yapmak şöyle diyelim, bir metre uzunluğunda yetmiş santim genişliğinde ise resmin akışını göre değişiyor. Bir günde de çıkarabilirim, iki günde de çıkarabilirim. Ama özellikle tarih olduğu zaman en ufak ayrıntılarını kaçırmamak için onunla iki-üç gün uğraşıyorum" diye aktardı.

"Şuan iki eve Hacivat ve Karagöz istediler, onları çizeceğim"

Duvarlara resim çizme hikayesini paylaşan Yılmaz, " Bir yıl önce başladım, General Ferhat Akat İlkokulu'nda hizmetli olarak çalışıyordum. Boş saatlerde kağıda resim çiziyordum. Müdürümüz gördü. Madem çizmeye yeteneğin iyi, bizim bahçe duvarlara çizer misin? Öylelikle başladım, oraya çizdim. Diğer okullar başladı, bizim duvarlara çizer misin diye? Talep var. Evlerin duvarlarına genellikle çocukların odalarının duvarlarına istediği karakter resimleri çiziyorum. Orada da ailelere tarihle ilgili Hacivat ile Karagöz. Şuan iki eve Hacivat ve Karagöz istediler, onları çizeceğim" ifadelerini kullandı.

"En büyük hedefim kendi sergimi açmak"

Hedefleri arasında öğrencilere ders vermek olduğunu söyleyen Yılmaz, "Şimdi evlere resim talepleri bittikten sonra niyetim evde ufak ufak çalışmalarım var. Alüminyum folyo ile kabartma resimler yapıyorum. Yarın öbür gün en büyük hedefim kendi sergimi açmak. Hem de açık öğretim liseyi bitirip üniversiteyi de bitirip artık yaşım ömrüm yeterse yeni nesile, çocuklara resim dersi vermek. En büyük destekçim eşim, çocuklarım" şeklinde konuştu.

(KA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ramazan Yılmaz Deniz Yılmaz Lüleburgaz Kırklareli Genel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title