Haberler

HES kodu eşleştirmesi yapılmayan İstanbulkartlar bugünden itibaren kullanılamayacak

Güncelleme:

İstanbul'da toplu ulaşım araçlarındaki HES kodu zorunluluğu bu sabah başladı. İstanbulkartları ile HES kodunu eşleştirmeyenler, toplu ulaşımdan bugün itibariyle faydalanamıyor.

İçişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan genelge ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirilmişti. HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkartlar bugünden itibaren toplu taşımada kullanılamayacak.

KORONA TANISI KONANLAR VE TEMASLI OLANLARIN KARTLARI ASKIYA ALINACK

Sağlık Bakanlığı'nca İBB'ye iletilecek olan tanısı konmuş Covid-19 taşıyıcılarının veya bu kişilerle temasta olanların kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ları askıya alınacak. Anonim İstanbulkartlar kişiselleştirilecek.

HES KODU İLE İSTANBULKART EŞLEMESİ NASIL YAPILIR?

Eşleştirme işlemi "istanbulkart.istanbul" sitesinden yapılabiliyor. Bu işlem için öncelikle bir HES kodunuzun bulunması gerekiyor.

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığın HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numarası https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlanabilecek.

Eğer İstanbulkart Mobil kullanıcısı iseniz uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlama yapabilirsiniz.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İçişleri Bakanlığı İstanbulkart İstanbul HES kodu Haberler

500

Yorumlar (5)

Erdemli:

Herkesi kodlamaya başladılar aylar öncesinden. Adım adım takip edileceğiz. Resmen gaflet indi gözlerimize hiç itiraz eden yok.

4
4
yanıtYanıtla
sırrı:

saçma sapan şey ya o kadar çalışan insan var bir günde önünü kesitler yazık günah

5
1
yanıtYanıtla
atarabası osman:

hastaysan ortalıkta dolaşma milletede bulaştırma demek istemişler, internetden hangi otobüslere bindiğin gözüküyo, bizim atlarda son zamanlarda çalışmıyolardı kaytarıyorlardı abi, konturlara baktım 16S ile Kadıköy sahilde deniz havası alıyoduk abi dediler abi

2
0
yanıtYanıtla
SEKOCAN:

TURNİKELER AÇMAYACAK MI ŞİMDİ KARTLAR

0
0
yanıtYanıtla
deli davut:

Hes kodu alınsın . ama. TC kimlik, telefon, E mail adresi neden isteniyor. bütün bilgilerimiz neden isteniyor ne yapılacak. neden sadece İstanbul diğer illerde var mı?ben birisinin kartınla idare ederim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title