Haberler

Helikopter Kazasında Şehit Olan Hakan Kaya, Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Antalya Sahillerinde Denetim Uçuşu Yapan Polis Helikopterinin, Teknik Bir Arıza Nedeniyle İrtifa Kaybedip Kent Merkezine Düşmesiyle Helikopterde Bulunan Pilot Emniyet Amiri Hakan Kaya, Pilot Başkomiser Kudret Çalık, Mali Şube Müdürü Emniyet Amiri Ramazan Can, Komiser Adem Vurucu Ve Teknisyen Poli...

Antalya sahillerinde denetim uçuşu yapan polis helikopterinin, teknik bir arıza nedeniyle irtifa kaybedip kent merkezine düşmesiyle helikopterde bulunan Pilot Emniyet Amiri Hakan Kaya, Pilot Başkomiser Kudret Çalık, Mali Şube Müdürü Emniyet Amiri Ramazan Can, Komiser Adem Vurucu ve teknisyen polis memuru Osman Karadağ şehit olmuştu. Şehit Emniyet Amiri 35 yaşındaki Hakan Kaya`nın cenazesi dün Ankara`da düzenlenen törenin ardından bu sabah saatlerinde polis helikopteriyle Balıkesir`in Gönen İlçesi`ne getirildi. Gönen Stadı`na inen helikopterden alınan Kaya`nın Türk bayrağına sarılı tabutu, yaklaşık 30 araçlık konvoyla Balya İlçesi`ne bağlı Danişment Köyü`ne getirildi. En son 4 yıl önce kanserden ölen annesi Hanife Kaya`nın cenaze törenine katılmak için köye geldiği öğrenilen Hakan Kaya için köy caminde tören düzenlendi. Törene, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir Emniyet Müdür Celal Uzunkaya, şehit Kaya`nın emekli hava astsubayı babası Mehmet Kaya, kız kardeşleri, polisler ve bine yakın vatandaş katıldı.

Törene İzmir`den gelen şehit Kaya`nın ablası Dilay Şimşek ile kız kardeşi Nihal Kaya gözyaşlarını tutamadı. Türk bayrağına sarılı tabuta sarılan iki kız kardeş, yakınları tarafından sakinleştirildi. Bu arada Dilay Şimşek`in 8 yaşındaki oğlu Atahan Şimşek ise yanına çiçekler koyduğu tabutu öpüp, dayısını son yolculuğuna uğurladı. Dayısı ile en son olaydan bir gece önce telefonla görüştüğünü söyleyen Atahan, ``Dayım bize geleceğini söylemişti. Birlikte tatile çıkacaktık. Büyüyünce ben de dayım gibi polis olacağım`` dedi.

Yaklaşık 4 yıl önce eşinden boşanan ve çocuğu olmayan şehit Emniyet Amiri Hakan Kaya için cuma namazının ardından Danişment Köyü Camii`nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazında köylü kadınların da saf tutması dikkat çekti. Şehit Kaya`nın cenazesi daha sonra köy mezarlığında annesinin mezarının yanına defnedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title