Haberler

Hekimoğlu Yeşil Endüstri Bölgesi'ne Yatırım İçin 200 Dönümlük Yer İstedi

Trabzon'un Arsin ilçesinde yapımı planlanan TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi için yatırım talepleri gelmeye başladı. Hekimoğlu Döküm adına Talep Formu'nu Hekimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'na teslim etti.

Celil Hekimoğlu, "200 dönümlük arazi tahsisi talebimiz var. 100 milyon dolarlık, tamamen ihracata dönük ve Avrupa'da örnek gösterilecek bir tesis kurmak istiyoruz" dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman ve Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Avcı, Hekimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu'nu ziyaret etti. Hekimoğlu, ziyarette Arsin'de kurulması planlanan TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi için 200 dönümlük yer isteğini içeren Talep Formu'nu, bakanlığa iletilmek üzere Başkan M. Suat Hacısalihoğlu'na teslim etti.

Yatırım Adası projesini çok önemsediklerini ve Trabzon'un ufkunu açacak proje olarak gördüklerini belirten Celil Hekimoğlu, "Trabzon'da arazi bizim için büyük bir engel. Trabzon'un önünü açacak bu projede yer almak istiyoruz. Trabzonumuza layık çok güzel bir yatırım planlıyoruz. O yüzden 200 dönümlük yer istiyoruz. Eğer uygun görülürse Trabzonumuza yakışacak son teknoloji yeni bir döküm fabrikası kurmak istiyoruz. Fabrikamızın tamamen Avrupa'ya ihracat odaklı bir fabrika olmasını planlıyoruz. 100 milyon dolarlık bir yatırım planlıyoruz. Sadece Türkiye'de değil Avrupa'da örnek gösterilecek bir fabrika olacak. Yüzde 100 ihracat hedefiyle bu yatırıma giriyoruz" dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, Hekimoğlu firmasının yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini vurgulayarak "Yeni teknolojilere uyum sağladığınızı, teknolojiyi takip ettiğinizi biliyoruz. Yatırım adasında orta ve yüksek teknoloji kullanılan üretim yapılması yönünde düşüncelerimiz var. Bu tür yatırım yapmanız bölgemizin kalkınmasına önemli katkısı sağlayacak. Dünyada çelik konusundaki gelişmeler ortada. Kaliteli çelik üretimi konusundaki yatırımlarınız da şehrimizi bu anlamda ön plana çıkaracaktır. Çok daha ileri seviyede başarılı olacağınıza inanıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun. İhracat ve istihdama yönelik yatırımlarla ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak olacaktır" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Suat Hacısalihoğlu Trabzon Arsin Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title