Haberler

Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma Ve Sancak Devir-teslim Törenleri Yapıldı

Hava Harp Okulu Komutanlığı 52. Dönem Mezunları Düzenlenen Törenle Diplomalarını Aldı.

Hava Harp Okulu Komutanlığı 52. dönem mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Hava Harp Okulu Komutanlığı`nda yapılan diploma ve sancak devir-teslim törenlerine Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, askeri ve mülki erkan katıldı. Tören 10. Yıl Marşı`nı öğrencilerin okumasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Sezer öğrencilere, ¨Harbiyeli yeni rütbeniz kutlu olsun¨ dedi.

Daha önce Hava Harp Okulu Alay Komutanlığı tören yapılacağı duyrulan tören hava muhalefeti nedeniyle spor salonuna alındı. Bu nedenle F-4, F-16 ve Türk Yıldızlarının gösteri uçuları iptal edildi.

¨DÜNYA İLE YARIŞIR BİR HAVA VE UZAY KUVVETİ SİZİN OMUZLARINIZDA YÜKSELECEKTİR¨

Törende konuşan Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Abidin Ünal, ¨Yüce Atatürk`ün kurduğu laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti`nin ilelebet muhafazası yolunda ülkemizin hür semalarında ve dünyanın her yerinde yapacağınız görevlerle ulusumuzun kanatlı savaşçıları ve hava kuvvetlerimizin parlak yıldızları olacaksınız. Dünya ile yarışır bir hava ve uzay kuvveti sizin omuzlarınızda yükselecektir¨ dedi.

Mezunlar adına konuşan dönem birincisi Teğmen Serhat Saylam, bir ¨Herkes bilmelidir ki, çağdaş uygarlık yolunda sağlam adımlarla ilerleyebilmek için en az karşınızdaki tehdit kadar güçlü olabilmek gerektiğinin bilincindeyiz. Bu nedenle çağdaşlaşma yolunda gereken bilgi ve becerinin gerisinde kalmayı asla kabul etmeyeceğiz¨ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Serhat Saylam, yaş kütüğüne uçak maketini çaktı. 52. dönem mezunlarından birinci olan Teğmen Serhat Saylam`a diplomasını Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer; dönem ikincisi Teğmen Mustafa Sait Arat`a TBMM Başkanı Bülent Arınç, dönem üçüncüsü Teğmen Uğur Erdemir`e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi. 52. dönem mezunları 7`si kadın, 3`ü yabancı uyruklu (Kazakistan, Türkmenistan ve Gürcistan) olmak üzere toplam 265 öğrenciden oluşuyor.

Tören sırasında Cumhurbaşkanı Sezer ile Başbakan Erdoğan`ın sohbeti sırasında gülümsedikleri görüldü.

Diploma törenin ardından sancak devir-teslim töreni yapıldı. Ardından sancaktar ve sancak muhafızlarına diploma ve kılıçları verildi. Tören geçişi sonrasında protokol tören alanından ayrıldı.

Tören sonrasında mezunlar kılıçlarını havaya kaldırarak birleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title