Haberler

"Hapishanede İnternet"

Güncelleme:

Cezaevinde Hizbullah Sanıklarına İnternet Ortamı Sağlanmasına İlişkin Tespitler Şaşırttı.

TBMM İnsan Hakları İnceleme alt komisyon raporuna yansıyan, Diyarbakır D Tipi Cezaevinde Hizbullah sanıklarına internet ortamı sağlanmasına ilişkin tespitler komisyon üyelerini de şaşırttı.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi ve AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici, "Ben o dönem alt komisyon üyesiydim. Biz tespitlerimizi yapar ilgili yerlere göndeririz. Adalet Bakanlığı gerekli incelemeyi yapmıştır, ancak internette bir haberleşme aracıdır ve hapishanelerde izin verilmiyor" dedi.

TBMM İnsan Hakları Cezaevlerini İnceleme Alt Komisyonu'nun, 28 Ocak 2009'da Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaptığı inceleme sonucunda rapor ve tutanaklara yansıyan tespitleri yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Hizbullah sanıklarının Diyarbakır D Tipi Cezaevinde internet kullanarak örgütle bağlantıya geçtiği haberlerini AKP'li komisyon üyeleri değerlendirdi.

AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici, "Ben o dönem alt komisyon üyesiydim. Biz yaptığımız incelemeler sonucunda tespitlerimizi rapor haline getiririz ve bu raporlar ilgili kurumlara da iletilir. Bu rapor da o dönem Adalet Bakanlığı ve ilgili kurumlara gönderildi. Ben bakanlığın gerekeni yaptığını düşünüyorum. Çünkü internette bir iletişim aracıdır telefon gibi ve yasaktır. Hapishanede Televizyon var ancak internet yoktu. Bu konuda bazı mahkumların da talepleri oldu" dedi.

28 Ocak 2009'da Diyarbakır D Tipi Cezaevi incelemesinde alt komisyon üyesi olan AKP Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan da, hapishanelerde internetin kullanılmasına izin verilmediğini ve kullanılsa bile bazı erişimlerin yasaklandığını belirtti. Arıkan, "Ben o dönem alt komisyon üyesiydim ve Şemdin Sakık ile görüşmüştüm. Sakık kitap yazdığını ve bu kitabı bilgisayarda yazdığını anlatmıştı. Ancak, internet kullanıldığı yönünde bir şey hatırlamıyorum. Ancak bazı mahkumların kendilerine bilgisayar verilmediği şikayetleri gelmişti" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title