Haberler

Hamas'tan Batıya, "Anlaşmayı Kabul Et" Çağrısı

Filistin'de İktidarda Bulunan Hamas, Batı Dünyasına, Sağladıkları Anlaşma Çerçevesinde Ulusal Birlik Hükümeti Kurulmasını Kabul Etmesi Çağrısında Bulunarak, Bunun Orta Doğuda İstikrarın Sağlanması İçin Tek Yol Olduğunu Belirtti.

Filistin'de iktidarda bulunan Hamas, Batı dünyasına, sağladıkları anlaşma çerçevesinde ulusal birlik hükümeti kurulmasını kabul etmesi çağrısında bulunarak, bunun Orta Doğuda istikrarın sağlanması için tek yol olduğunu belirtti.

Hamas hükümeti sözcüsü Gazi Hamad, sağlanan anlaşmanın uluslararası alanda kabul görmesi için Suudilerin Amerikalılar ve Avrupalılarla temasta olduklarını söyledi.

ABD'yi ima ederek, "Bu anlaşmayı göz ardı edemezler" diyen Hamad, Avrupa Birliğinin de yeni hükümetle diyaloga girmesi gerektiğini, bunun bölgede istikrarın sağlanması için tek yol olduğunu kaydetti.

Bu arada, Hamas'ın Gazze'deki liderlerinden Nizar Rayyan, "Hamas'ın İsrail'i hiçbir zaman tanımayacağını" söyledi. Rayyan, Filistinli gruplar arasında sağlanan anlaşmanın da, Hamas'ın İsrail'i tanımama tavrını değiştirmeyeceğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title