Haberler

"Halk Şiirimizin Ustaları"ndan Dizelerle Sezona Sazlı Sözlü Veda

"Ustalara Saygı"nın altıncı dönemi, Akatlar Kültür Merkezi'nde 2 Mayıs'ta gerçekleştirilecek coşkulu bir geceyle yaz tatiline giriyor

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği "Ustalara Saygı" toplantılarında altıncı sezon "Halk Şiirimizin Ustaları" için hazırlanan özel programla sona eriyor. Kasım ayında Turhan Selçuk gecesiyle başlayan ve aralarında Alâeddin Yavaşça, Atilla Dorsay, Cahit Sıtkı Tarancı, Nino Varon, Turgut Uyar, Safa Önal, Selmi Andak ve Şenes Erzik'in de bulunduğu alanının önde gelen isimleri için düzenlenen etkinliklerle dalya diyen "Ustalara Saygı"nın sezon kapanışı, halk şiirimizin ustalarından dizelerle sazlı sözlü bir kutlamaya dönüşecek.

"Halk Şiirimizin Ustaları" için hazırlanan etkinlik İlkim Karaca ve Tuna Egemen'in yorumlayacağı şiirlerle renklenirken, geceye Esin Afşar ve Rahmi Saltuk da kendi üslûplarıyla yorumladıkları halk türküleri ile katılacak. Faruk Şüyün tarafından hazırlanan "Ustalara Saygı" toplantısı, Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde (Akatlar Kültür Merkezi) saat 20.00'den itibaren takip edilebilecek.

Tuna Egemen'in sunuculuğunu da üstleneceği "Ustalara Saygı" gecesinde Karacaoğlan, Pir Sultan Abdal, Dadaloğlu, Yunus Emre, Ercişli Emrah, Âşık Veysel ve diğer halk şairlerimizin eserleri; Arabali Gülşen, Âşık Sinem Bacı, Cevahir Güzel, Devrim Salman, Ercan Seyhan, Erhan Uslu, İclal Akkaplan, İlkim Karaca, Taşkın Doğanışık ve Yusuf Başaran'ın sazlarıyla bir kez daha hayat bulacak.

Altıncı sezonu "Halk Şiirimizin Ustaları" gecesiyle sona erecek olan "Ustalara Saygı" toplantıları, yaz aylarında, Beşiktaş Belediyesi'nin parklarında açıkhava ortamının coşkusuyla devam edecek.

Etkinlik : Ustalara Saygı Toplantısı – Halk Şiirimizin Ustaları

Tarih : 2 Mayıs 2011 Pazartesi

Yer : Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi

Saat : 20.00

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title