Haberler

Hakkari'de Doktora Dayak İddiası

Van-hakkari Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Ercan Kırımi, Bölge Hastanelerinde Son Aylarda Meslektaşlarına Yönelik Fiili Saldırıların Dikkat Çeker Derecede Arttığını Belirterek, "En Son Örnek Maalesef Hakkari Devlet Hastanesi'nde 20 Mayıs 2008 Günü Görevi Başında ve Amacı Yalnızca Hastaya Faydalı Olmak Olan Meslektaşımıza Yapılan Menfur Saldırıdır" Dedi.

Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Ercan Kırımi, bölge hastanelerinde son aylarda meslektaşlarına yönelik fiili saldırıların dikkat çeker derecede arttığını belirterek, "En son örnek maalesef Hakkari Devlet Hastanesi'nde 20 Mayıs 2008 günü görevi başında ve amacı yalnızca hastaya faydalı olmak olan meslektaşımıza yapılan menfur saldırıdır" dedi.

Odalar İş Merkezi'nde bulunan Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanlığı'nda bir hasta yakını tarafından darp edildiği iddia edilen Hakkari Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Şahin Önen ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Doç. Dr. Kırımi, Sağlık Bakanlığı'nın iyi niyetle ve halkın haklarını düşünerek uygulamaya koyduğu Hasta Hakları Yönetmeliği'nin bir kısım hastalar ve yakınları tarafından yanlış anlaşıldığı belirtti. Bu hakkın, 'Benim hekime karşı sonsuz haklarım var, istediğim tedaviyi yaptırırım, istediğim ilacı yazdırırım, istediğim yere sevk olurum' anlayışına dönüştüğünü ifade eden Doç. Dr. Kırımi, hasta hakları yoğun biçimde aktarılırken, hekimin zorunlu mesleki uygulamalarından etik kurallardan ve sonuç olarak 'Hekim Hakları'ndan hiç bahsedilmediğini belirtti. Kırımi "Özellikle hayati tehlike ve acil durumlarında meslektaşlarımızın hastalara hızla müdahale etme ve hastayı kurtarma hakkı ve görevi olduğundan ve bunu yaparken, bazen hasta yakınlarından izin almak gerekmediğinden halkımız maalesef haberdar değildir" dedi.

Hakkari Devlet Hastanesi'nde Kadın Doğum Uzmanı olarak çalışan Dr. Şahin Önen'in, bilimsel ve tıbbi verilerle hastasını ve karnındaki bebeği korumak isteyen mesleki bilgilerini uygularken, haksız bir saldırı ile karşılaştığını kaydeden Doç. Dr. Kırımi, meslektaşının saldırıya uğradıktan sonra hastaya başka bir doktorun aynı tedavi şeklini değiştirmeden devam ettiğini ve hasta ile bebeğini bu olumsuz ortamdan kurtardığını anlattı. Bu tür olayların bölgede gereksiz yere hekim kaybına sebep olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kırımi, "Bölgemizde zaten hekim sayısı diğer bölgelere göre az bulunmakta ve sürekli istifalarla başka bölgelere hekim göçü yaşamaktayız. Son iki günde odamıza ulaşan 4 hekim istifası bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, doktorların korunması amacıyla 'Mesleki Risk Sigortası'nı biran önce gündemine alması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Kırımi, bunun bir yönetmelikle düzenlenerek uygulamaya koymasını istediklerini belirtti. Hasta hakları eğitimi yapılırken, hekim haklarının da gözardı edilmemesini istediklerini ifade eden Doç. Dr. Kırımi, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Hakkari Devlet Hastanesi'nde 2 yıldır başarı ile hizmet eden ve halkın beğenisi kazanmış olan meslektaşımıza yapılan haksız saldırıyı tekrar kınıyor, olay sonrası meslektaşımızın yanında yer alıp onu teselli eden diğer hekim arkadaşlarımıza, İl Sağlık Müdürüne, hastane başhekimine, Hakkari milletvekillerine ve emniyet mensuplarına teşekkür ediyoruz. Olay sonrasında hemen hemen tümü meslektaşımızın yanında yer alan ve saldırganları kınayıp ayıplayan ve hekimine sahip çıkan Hakkari halkına teşekkürü bir borç biliyoruz" Hasta yakınları tarafından saldırıya uğradığını belirten Hakkari Devlet Hastanesi'nde Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yapan Dr. Şahin Önen ise görev yerine, başlatılan hukuk sürecinin ardından dönebileceğini belirtti. Hakkari'de severek görev yaptığını da kaydeden Dr. Önen, kendisine yönelik yapılan saldırının münferit bir olay olduğunu ve bundan dolayı asla Hakkari halkına kırgın olmasının da söz konusu olamayacağını kaydetti.

(ŞA-MET-Y) 23.05.2008 18:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title