Haberler

Hakem ve Gözlemcinin 2'şer Yıl Hapsi İstendi

Turkcell Süper Ligi'nin Mersin Bölgesi Hakemi Vedat Yüksel ile Gözlemci Musa Eryılmaz Hakkında, Görev Yaptıkları Dönemde Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Mersin Şubesi'nin Gelirlerini Kendi Menfaatleri Doğrultusunda Kullandıkları İddiasıyla 2'şer Yıla Kadar Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı.

Turkcell Süper Ligi'nin Mersin Bölgesi hakemi Vedat Yüksel ile gözlemci Musa Eryılmaz hakkında, görev yaptıkları dönemde Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Mersin Şubesi'nin gelirlerini kendi menfaatleri doğrultusunda kullandıkları iddiasıyla 2'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Süper Ligi eski hakemlerinden Kadir Tozlu'nun bir yıl önce ortaya attığı iddiayla ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcısı Hayrettin Semerkant, iddianamesini tamamladı. İddianameye göre, 2004-2005 yıllarında Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Mersin Şube Başkanı olarak görev yapan Musa Eryılmaz ile o dönemin Muhasip Üye Vedat Yüksel, üyeleri Mahmut Altunbakır, Sinan Abanoz ve Erkan Dinç'in dernek adına gerçekleştirilen yemek bedelinin, üyelerden tahsil edilmesine karşın, söz konusu bedelin dernek kasasından ödendiği, dernek kasasından toplam 4 bin 420 YTL'yi kendi hesaplarına aktardıkları, üye Erkan Dinç'in şahsi hesabına toplam 450 YTL, ayrıca üye Volkan Silindir'in eşi Neslihan Silindir şahsi hesabına 250 YTL aktardıkları belirtildi. İddianamede ayrıca, derneğe alınan ses kayıt cihazı ile faks makinasının demirbaş kaydı yapılmadığı, hakem Tuncer Aslan'a 700 YTL ödeme yapılmış gibi işlem yapılmasına karşın, ödeme yapılmadığı iddia edildi. Savcı Hayrettin Semerkant, işlendiği iddia edilen suçlarla ilgili Musa Eryılmaz, Mahmut Altunbakır, Sinan Abanoz, Vedat Yüksel ve Erkan Dinç'in 'Dernekler Kanunu'na muhalefet suçundan 2'şer yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi. Hakem ve gözlemciler, önümüzdeki günlerde Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanacak.

ÇAMUR ATILIYOR

Süper Lig hakemlerinden Vedat Yüksel, iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu iddialar yeni değil. Neden yeniden gündeme getiriliyor. Hakem olarak mesleğimizin zirvesinde iken, 'Çamur at izi kalsın' anlayışı hakim. Bizim meslekte zirveye çıkmamızı kıskananların çirkin bir oyunu ile karşı karşıyayız" dedi. Musa Eryılmaz ise, olayın henüz iddia aşamasında olduğunu, gerçeğin yargılama sırasında ortaya çıkacağını savundu. Eryılmaz, hakem camiasından dışlanmış birinin iddialarının Mersin'e büyük zarar verdiğini savundu.

MAÇ VERMEYİZ DİYE TEHDİT ETTİLER

Olayın ortaya çıkarılmasını sağlayan eski hakemlerden Kadir Tozlu ise, işin peşini bırakmayacağını söyledi. Yıllarca Mersin'de hakem camiasına hizmet ettiğini ve başkanlığı sırasında dernek binası satın aldığını dile getiren Tozlu, şöyle dedi:

"Tüm yaptığım hizmetlere rağmen fotoğrafım dernek binasından indirilerek istenmeyen adam ilan edildim. Şimdi gerçekler ortaya çıktı. Bu olayı Dernek Genel Başkanı olarak görev yapan şu anda Merkez Hakem Komitesi Başkanı olan Mustafa Çulcu ile Gözlemciler Kurulu Başkanı Hilmi Ok'a ilettim. Ancak onlar, 'Sen bu işe karışma. Eğer karışırsan bir daha sana maç vermeyiz' dediler. Bunun üzerine ben de görevimden istifa ettim ve şikayetimi yaptım. Bu olayı ihbar ettikten sonra bu arkadaşlara ödüllendirircesine maç yönetimleri ve gözlemcilik görevleri verildi. Bunu anlayabilmiş değilim."

MERSİN / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title