Haberler

Hak-par: "Barzani Irak'taki Kürtlerin ve Azınlıkların Başkanıdır"

Hak-par Genel Başkan Yardımcısı Semir Güzel, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun Ümraniye Teşkilatına Hitaben Yaptığı Konuşmada Mesut Barzani İçin "Kendisini Anayasasında Emperyalizmin Köpeği İlan Eden Kişi" Diye Söz Etmesine Tepki Göstererek, "Sayın Barzani Irak Kürdistanı'nda Yaşayan Kürtlerin ve Diğer Etnik Azınlıkların Başkanı'dır" Dedi.

Hak-Par Genel Başkan Yardımcısı Semir Güzel, Mesut Barzani'ye yönelik eleştirilere tepki göstererek, "Sayın Barzani Irak Kürdistanı'nda yaşayan Kürtlerin ve diğer etnik azınlıkların Başkanı'dır" dedi.

Semir Güzel yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin Irak'ta yaşayan Kürtlerin "elde ettiği kazanımların yok edilmesi için yoğun çaba içerisine" girdiğini ileri sürerek, "Kendi içinde yaşayan 20 milyona yakın Kürdün duygu, düşünce ve umutlarını yok sayıyor. Bu yönde düşünce belirten Kürt Siyasetçileri derdest edilip tutuklanıyor ve ağır cezalarla karşı karşıya bırakılıyor" dedi.

Uygulanan politikaların "adeta Kürt düşmanlığının serbestlik kazandığı bir zemin" yarattığını savunan Güzel, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun bu yöndeki sözlerine tepki gösterdi. Güzel, "Bay Mumcu, Ümraniye Teşkilatının Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada Irak Kürt Federe Bölgesi Başkanı Sayın Mesut Barzani'yi 'Kendisini Anayasasında Emperyalizmin Köpeği ilan eden kişi' olarak nitelendirip 'Emperyalizmin köpekleriyle konuşulmaz' diyerek Kürt Düşmanlığını bir anda kusuyor" diye konuştu. Semir Güzel'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"TÜM KÜRTLER KASTEDİLİYOR"

"Burada kastedilen sadece Sayın Barzani değil tüm Kürtlerdir. Çünkü Sayın Barzani Irak Kürdistanı'nda yaşayan Kürtlerin ve diğer etnik azınlıkların Başkanı'dır.

Kürt siyasetçilerin düşünce açıklamaları karşısında hemen harekete geçen Cumhuriyet Savcılarının alenen Kürt düşmanlığı yapılması karşısında kılının kıpırdamaması acı ve acı olduğu kadar traji-komik bir durumdur. Bay Mumcu'yu rahatsız eden nedir? Hiç kuşkusuz Sayın Barzani ve Sayın Talabani'nin onyıllardır binlerce insanın yaşamına mal olan, kimyasal kırımlar geçirme uğruna yürüttükleri mücadele sonucu kazandıkları uluslar arası statüdür. Sayın Barzani Irak Kürdistanı'nda yaşayan Kürt Halkının ve diğer azınlıkların Başkanı, Sayın Talabani de Irak'ta yaşayan tüm halkların Cumhurbaşkanı'dır. Türk siyaset ırkçılarının Kürt Düşmanlığı yapmaları bu gerçeği değiştirmezÂ…Hak-Par olarak Sayın Barzani şahsında Kürtlere hakaret eden ve her seferde Kürt Düşmanlığı sergileyen Bay Mumcu'yu kınıyor, Kürt Halkından özür dilemeye çağırıyoruz." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title