Haberler

Ulu Önder Atatürk'ü Anıyoruz... -Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Başer: -"çeşitli Görünümler Altında ve Masum Görünen Maskelerle Cumhuriyetin Altı Oyulur ve Kazanımları Birer Birer Ortadan Kaldırılmaya Çalışılırken, Olanları Sadece İzle

Terörle Mücadele Özel Temsilcisi, Emekli Orgeneral Edip Başer, Cumhuriyeti Yaşatmak ve Daha Güçlü Hale Getirmek İçin Cumhuriyetin Kazanımlarına Karşı Her Türlü Açık ve Sinsi Saldırıya Karşı Duyarlı Olmak Gerektiğini Belirterek, "Masum Görünen Maskelerle Cumhuriyetin Altı Oyulur ve Kazanımları Birer Birer Ortadan Kaldırılmaya Çalışılırken, Bu Olanları Sadece Şikayet Ederek İzlemek Emaneti Korumaya Yeterli Olmayacaktır" Dedi.

Terörle Mücadele Özel Temsilcisi, Emekli Orgeneral Edip Başer, cumhuriyeti yaşatmak ve daha güçlü hale getirmek için cumhuriyetin kazanımlarına karşı her türlü açık ve sinsi saldırıya karşı duyarlı olmak gerektiğini belirterek, ''Masum görünen maskelerle cumhuriyetin altı oyulur ve kazanımları birer birer ortadan kaldırılmaya çalışılırken, bu olanları sadece şikayet ederek izlemek emaneti korumaya yeterli olmayacaktır'' dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 68. yılı dolayısıyla Yeditepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (AİİT) Enstitüsü'nce, Kayışdağı'ndaki yerleşkesinde anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Enstitü Müdürü ve Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer, anma günlerinin ağıt yakma, gözyaşı dökme günleri değil, Atatürk'ün ilke ve öğretilerini ne ölçüde anlayabilindiğinin ve ne ölçüde uygulanabildiğinin muhasebesini yapma günleri olduğunu söyledi.

Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı ile eş zamanlı başlayan devlet kurma çabalarının cumhuriyet mucizesini yarattığını anlatan Başer, Türk ulusunun bireyleri olarak cumhuriyete karşı sorumluluk ve görevleri olduğunu belirtti.

Bu sorumluluğun cumhuriyetin tüm değerlerini gelecek nesillere daha güçlü olarak aktarabilmeyi ve bu değerlere yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı uyanık olmayı gerektirdiğini ifade eden Başer, şöyle konuştu:

''Cumhuriyeti yaşatmak ve daha güçlü hale getirmek görevlerinin başarılması, nutuklarla, şiirlerle yetinip, arkamıza yaslanarak olup biteni izlemekle mümkün olamaz. Sorunlarımıza akılcı ve gerçekçi çözümler üretmeden, kendi gölgemizle savaşarak kahraman olmayı beklemekle de bu görevler başarıya taşınamaz.

Çeşitli görünümler altında ve masum görünen maskelerle cumhuriyetin altı oyulur ve kazanımları birer birer ortadan kaldırılmaya çalışılırken, bu olanları sadece şikayet ederek izlemek elbette o emaneti korumaya yeterli olmayacaktır.

Ulusal bilinç ve ulusal birlik duygularını zayıflatma çabaları ortalıkta at koştururken, 'Türk olmaktan gurur duymak' bazı aydınlarca aşağılanıp, 'çağdışı bir duygu' diye nitelenirken, öte yandan Türk Ulusu'na ve onun değerlerine hakaret etmenin uluslararası ödüller kazandırdığı inancı toplumda haklı bir kabul görürken, tüm bu olup bitenleri sessizlik içinde izleyip sadece üzüntü duymanın da görevi başarmaya katkısı olamayacağı açıktır.''

-''VATAN SAĞ OLSUN'' DİYEN BABALAR, ANALAR-

Cumhuriyetin herkesin refahının, özgürlüklerinin, mutluluğunun çatısı olduğunu, bu çatı sağlıklı değilse altındakilerin kendilerini güvende hissedemeyeceğini vurgulayan Başer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, bireysel zevklerimiz, önceliklerimiz ne olursa olsun, güçlü ve bize güvende olduğumuzu hissettirecek, bizim hukukumuzu koruyacağına inandıracak bir devlet yapısı hepimizin ortak paydasıdır. Böyle olmalıdır. Böyle değil, 'Devlet aslında bireylerin omzunda bir yükten başka bir şey değildir' diyorsanız, o zaman, size 'onu kurmak ve bağımsız bir devlet olarak yaşatmak için bunca acıya ulusça neden katlanıldı, bunca şehit neden verildi, bunca kol, bacak, göz niçin feda edildi?' diye sorarlar. 20 yaşındaki evladını toprağa verirken 'vatan sağ olsun diyen babalar, analar aptal mıydı?' diye de sorarlar.''

-''BOŞ GÖZLERLE İZLEMEKLE BAŞARILAMAZ''-

Cumhuriyeti yaşatmak ve daha güçlü hale getirmek için çok çalışmak, uyanık olmak, ulusal değerler ve cumhuriyetin kazanımlarına karşı her türlü açık ve sinsi saldırıya karşı duyarlı olmak gerektiğini kaydeden Başer, ''Bu görev, olup bitenleri boş gözlerle izlemekle başarılamaz'' dedi.

Başer, Cumhuriyeti korumak ve güçlendirme görevinin onursal bir sorumluluk ve namus borcu olduğunu söyledi.

Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan da Türk kimliğinin ''yok edilmeye'' çalışıldığını belirterek, ''Atatürk'ü yok edebilmek hiç mümkün değil. Çünkü onun evlatları var. Atatürk yok olduğu zaman Türk milleti de yok olur. Çünkü bu kimliği bize Atatürk verdi. Bu ülkede bir tek kimlik vardır, o da Atatürk'ün tarif ettiği Türk kimliğidir. Alt kimlik arayanlar hüsrana uğrayacaktır'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İhsan Anlı kimdir? Müge Anlı'nın babası İhsan Anlı yaşıyor mu, kaç yaşında? Yeni Renault Duster ne kadar? Renault Duster Bursa'da mı üretilecek? Yeni Renault Duster özellikleri! Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır?
title