Haberler

Türkiye erken seçime mi gidiyor? İşte muhalefet kulislerinde herkesin konuştuğu o tarih

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli her fırsatta seçimlerin 2023 Haziran ayında yapılacağını dile getirse de muhalefet kulislerinde erken seçim söylentileri yankılanıyor. Özellikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sonbaharda seçim bekliyorum, ekonomiyi götüremezler" demesinin ardından, erken seçim kararı alınacağı ve seçimlerin 6 Kasım Pazar günü yapılacağı öne sürülüyor.

Siyasetin en çok konuşulan gündem maddelerinden biri de seçim tarihi. Muhalefet parti liderleri, her fırsatta erken seçim çağrısı yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli ise seçimlerin önceden belirlendiği gibi 2023 yılının Haziran ayında yapılacağını söylüyor.

SEÇİMLERİN 6 KASIM'DA YAPILACAĞI KONUŞULUYOR

Ancak art arda gelen zamlar ve hem dünyadaki hem de Türkiye'deki ekonomik gelişmeler sonrası muhalefet kulislerinde erken seçime gidileceği konuşuluyor. Özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sonbaharda seçim bekliyorum, ekonomiyi götüremezler" sözlerinin ardından seçimlerin bu yıl içerisinde 6 Kasım Pazar günü yapılacağı konuşulmaya başlandı.

ERKEN SEÇİM KARARI ALINIR MI?

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçimlere ilişkin değerlendirmesinde, "İktidar kendi çıkarı olacağını gördüğü an, erken seçime karar verebilir. Biz erken seçim ihtimalini göz ardı etmiyoruz" demişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "İktidar giderek ağırlaşan şartlar altında Haziran 2023 seçiminde 200 milletvekilinin altına düşme ihtimali görürse, bunu engellemek için seçimi erkene alır. TBMM'nin 401 sandalyesi AK Parti-MHP dışında oluşması demek, Yüce Divan kapısının da açılması demektir. Bunu göze alamazlar, şartlar daha da ağırlaşmadan tarihi öne çekebilirler" ifadelerini kullanmıştı.

YA 360 OY YA DA CUMHURBAŞKANI İMZASI GEREKİYOR

Erken seçimle ilgili başka bir konu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. kez adaylığı ile bağlantılı. Anayasa gereği bir kişi Cumhurbaşkanlığına en fazla 2 kez aday olabiliyor. Ancak seçim erkene alınırsa 3. kez adaylığın önünde engel bulunmuyor. Yeni sisteme göre erken seçime gitmek için Cumhurbaşkanının kararı veya Meclis'te 360 oy gerekiyor. Meclis'in mevcut aritmetiği hiçbir parti ve ittifaka bu imkanı vermiyor. AK Parti'nin 286, MHP'nin ise 47 milletvekili var. 27 eksik kalıyor. Ancak iktidar 'Evet' derse, CHP ve İYİ Parti de erken seçim istediği için 360 rahat bulunuyor.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500

Yorumlar (28)

Ali Bey Bey:

Ülke bu halde iken AKP nin kazanma şansı yok gibi. Bu pahalılık ve Suriyeli meselesi olduğu sürece Kemal Kılıçdaroğlu bile aday olsa tepki oyları sayesinde kazanır.

130
56
yanıtYanıtla
Haydar :

Türkiyede patlayan bombalari,karakollarin basmasi, her gün terörden kaybettigimiz Asker ve polislerimizi unutmadik. O günleri Özleyenler Kemal Kilictaroglunu ve ortaklarini destekleyin

53
107
yanıtYanıtla
ismail bey :

Şu anki ekonomik ve sosyal durum itibariyle Cumhur ittifakı oyları yüzde 48 i geçemez. Ama 2023 e kadar biraz toparlarsa yüzde 53 alır...

42
112
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

53 değil de 3 alır .

yanıt48
yanıt16
Şevket Onur Kitapci:

Ohh Ne güzel algı yapıyorsunuz kilictaroglu yalanlari sıralıyor millet inanıyor sonrada erken seçim ne güzel . inşallah bu millet bunlara firsat vermez zaten durumumuz iyi degil birde bunlara firsat verilirse vay halimize.

46
98
yanıtYanıtla
Hüseyin Güzelaydın:

Muhalafet başa gelirse herşeyin iyi olacağını sanan kesim. Uzağa değil şimdiki İstanbul belediye başkanına bakın yeter.

35
91
yanıtYanıtla
Selim Bılıcı:

Huseyın , bundan kötüsü savaş ortamı bundanda kötü olmaz korkma Ukraynada savas var orda bıle boyle enflasyon yok kardeşim

yanıt22
yanıt14
Savaş Tımur:

ekmek 4-5 lira olmuş pazarda 20-30 tl den asagı meyva sebze yok . Allahını seversen ne diyon kardeş sen yaa.

yanıt22
yanıt12
meko:

bütün zamları istanbul belediyesi yapıyor,enflasyonu artıran,doları tutamayan belediye diyorsun yani

yanıt23
yanıt8
Hsn:

Ekonomi kötü doğruda bu İmamoğlunun beceriksizliğini örtmezki

yanıt0
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title