Haberler

TOGG ne zaman çıkacak? Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak?

Güncelleme:

Yerli otomobil TOGG ne zaman çıkacak ve TOGG ne zaman satışa çıkacak insanlar tarafından merak ediliyor. Yerli elektrikli araba TOGG anlamı nedir ve logosu nedir konuları gündeme geliyor. TOGG için son açıklama T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'dan geldi. Peki, TOGG ne zaman çıkacak? Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak?

Türkiye'nin elektrikli otomobili TOGG ne zaman çıkacağı heyecanla bekleniyor. Projeyi yöneten Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, araçla ilgili gelişmeleri ve diğer bir yandan ise üretim tesisleriyle alakalı gelişmeleri insanlara aktarıyor. TOGG araba fiyatı ne kadar olacağı ve TOGG'un ne zaman satışa çıkacağı konusu gündeme geliyor. TOGG yerli otomobilin özellikleri ne ve TOGG'un anlamı nedir merak ediliyor. TOGG ne zaman çıkacak? Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak? TOGG araba fiyatı nedir? Detaylar haberimizdedir…

TOGG NE ZAMAN ÇIKACAK?

TOGG için son gelişmeleri T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'dan halka açıklama geldi. Yeniçağ Gazetesi'nin haberine göre, otomobilin durumuyla ilgili açıklama yapan Kacır, kritik sürece girildiğini ve 12 ay içerisinde projenin tamamlanacağını söyledi.

TOGG ne zaman çıkacak? Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak?

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

Yerli elektrikli otomobil TOGG, Boya Tesisinin yüzde 88'i tamamlanan ve 19 bin 416 m. elektrik kablolama ve 21 bin 789 m. boru hattı döşendiği açıklanan yerli otomobil için önemli bir bilgi paylaşıldı. Katıldığı etkinlikte TOGG için konuşan Fatih Kacır, geri sayıma başladıklarını 12 ay içerisinde aracın yollarda olacağını halka duyurdu.

TOGG ne zaman çıkacak? Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak?

TOGG ANLAMI NEDİR?

TOGG Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin kısatlmasıdır.

TOGG'u açılımı: Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'dir.

Türkiye'de yerli otomobil üretebilmek için birlikte çalışma kararı alan şirket ve kuruluşlar Kasım 2017'de açıklandı. Bu amaçla Anadolu Grubu (%19), BMC (%19), Kök Grubu (%19), Turkcell (%19), Zorlu Holding (%19) ve TOBB (%5) tarafından 25 Haziran 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. kuruldu. Eylül 2019'da Kök Grubu'nun projeden çekileceği iddia edildi. Ekim 2019'da şirket merkezi Şişli, İstanbul'dan Gebze, Kocaeli'ne taşındı. Şirketin CEO'su Gürcan Karakaş, tasarımı 2019 yılı içinde tamamlanacak olan otomobilin 2022'de satışa çıkacağını açıkladı. Tanıtılacak otomobilin elektrikli C segment SUV olacağı duyuruldu.

TOGG ne zaman çıkacak? Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak?

TOGG FABRİKASI NEREDE?

Yerli otomobille ilgili ayrıntıları içeren Cumhurbaşkanlığı kararı resmi gazetede yayımlandı. Karara göre otomobil Bursa'da üretilecek. Yatırım tutarı 22 milyar lirayı bulacak projede üstlenici firmaya yıllık 30 bin araç alım garantisi verildi.

Yatırımın süresi, başlangıç tarihi olan 30 Ekim 2019 tarihinden itibaren 13 yıl olarak belirlendi. Bu süre içerisinde 5 ayrı modelden yılda 175 bin otomobilin üretilmesi öngörülüyor.

Belirlenen hedefin süre içerisinde tamamlanamaması halinde ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca sürenin yarısı kadar daha ek süre tanınabilecek. Yatırımın toplan tutarı ise 22 milyar lira olarak tespit edildi.

TOGG'un gerçekleştireceği yatırıma, 30 bin otomobillik alım garantisi verildi.

Garanti çerçevesinde, Devlet Malzeme Ofisi (DMO) tarafından 31 Aralık 2035 tarihine kadar 30 bin elektrikli otomobil alınacak.

TOGG LOGOSU

TOGG yerli elektrikli otomobilin logosu :

TOGG ne zaman çıkacak? Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak?

TOGG YERLİ OTOMOBİL ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Elektrikli : Elektrikli motorun sessizliği, ivmelenme keyfi, enerji verimliliği ve sıfır emisyon, hepsi bir arada

Bağlantılı : İnternet otomobilde değil, otomobil sürekli internette

Akıllı : Sizi dinleyen, anlayan, sizinle bütünleşen, size uygun çözümler sunan, size göre dönüşen ve sizi de dönüştüren, sizin için öğrenen bir cihaz

Otonom : Sürücü ve yolcular için ileri seviye servis desteği ve konfor sunacak güncel otonom seviyesi

Stil Sahibi : Kendine has tasarım çizgileriyle estetiğin, fonksiyonelliğin ve teknolojinin birleştiği modern tasarım

Güvenli : Aktif ve pasif güvenlik donanımıyla yola çıkacağı 2022 yılında Euro NCAP'ten 5 yıldız almayı hedefleyen aynı zamanda üst düzey veri ve bağlantı güvenliği sağlayan modern bir otomobil

Duyarlı : Gelecek kuşaklara sadece temiz bir çevre değil, geliştirilip büyütülecek yeni fikirler, ürün ve uygulamalar ortaya çıkaracak bir proje

Küresel : İddialı tasarımı, ileri teknolojileri, kullanıcı dostu dijital deneyimiyle sadece Türkiye'de değil uluslararası pazarlarda da kendine yer bulacak iddialı bir cihaz

TOGG ne zaman çıkacak? Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak?

TOGG ARABA FİYATI NEDİR?

TOGG yerli arabanın ne kadar olacağı konusunda insanlar tarafından merak ediliyor. TOGG elektrikli otomobilin fiyatı ne kadar olacağı hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Sanayi ve Teknoloji Bakanı TOGG Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title