Haberler

Koruk suyu faydaları! Koruk suyu nedir? Koruk suyu nasıl yapılır, neyden yapılır?

Güncelleme:

Masterchef 2021 sezonunun bitmesine sayılı günler kala tanıtılan ürünlerden biri de koruk suyu oldu. Dilara ve Tahsin'e yaratıcılık kısmında ele alması gereken ana malzeme koruk suyu hakkında koruk suyu nelerde kullanılır, koruk suyu neyde kullanılır? Koruk suyu nedir, neyden nasıl yapılır? sorularının yanıtı merak edildi. İşte koruk suyu tarifleri ve koruk suyu kullanılan yerler... Koruk suyu neyden, nasıl yapılır? Evde koruk suyu yapımının detayları

Koruk suyu faydaları nedir? Koruk suyu nedir? sorusunun yanıtı merak edildi. Orta çağ Avrupası'nda, özellikle de Batı Avrupa'da en yaygın içeceklerden biri olan koruk suyu, o dönemde eski Fransızcadaki biçimi ile vertjus olarak anılmıştır. Şifalı içecek olarak bilinen koruk suyu, doğal içeceklerin başında geliyor.

KORUK SUYU NEDİR?

Koruk suyu olgunlaşmamış üzümleri ezip suyunu çıkartarak elde edilen oldukça ekşi, asitli bir içecektir. Orta çağ Avrupası'nda, özellikle de Batı Avrupa'da en yaygın içeceklerden biri olan koruk suyu, o dönemde eski Fransızcadaki biçimi ile vertjus olarak anılmıştır.

KORUK SUYU NASIL YAPILIR?

Koruk suyu yapmak için üzüm koruğuna, toz şekere ve ıtır otuna gerek duyulur. Itır otu halk arasında Hindişah otu adıyla da bilinir. Ham üzümler yıkandıktan sonra saplarından arındırılarak bir tencereye alınır. Pişirmeye uygun olan, ısıya dayanıklı kaba koruk meyvelerinin üzerini bir parmak geçecek kadar su konur.

KORUK SUYU FAYDALARI NELERDİR?

Şifalı bir içecek olan koruk suyu, hazmı kolaylaştırır, mideyi rahatlatır, vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasını sağlar.

- Koruk suyu iştah açıcı bir özellik sağlar.

- Vücutta birikmiş olan zararlı toksinlerin atımında katkı verir.

- Antioksidan kaynağı olarak öne çıkar.

- Birçok farklı dış zararlıya karşı vücudu korur.

- Bağışıklık sistemini önemli oranda güçlendirir.

- Göz sağlığını koruyucu bir etkisi bulunur.

- Yaz aylarında serinletici bir etki verdiği için yaygın biçimde kullanılır.

KORUK SUYU MALZEMELERİ

Yapımı için malzemeler

  • 2 salkım koruk
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Tarifi

  • Asmadan koparılmış taze korukları yıkayın.
  • Ezerek suyunu çıkartın.
  • Ezilen korukların içine 1 su bardağı su ilave edin.
  • Korukları elle biraz sıkıp tülbentten geçirerek süzün.
  • Biraz tuz ilave edin.
  • Yemeklerin yanında içilir.
Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

MasterChef Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title