Haberler

Fuhşun suç olmadığı Kırgızistan'da tüm genelevler kapatıldı

Güncelleme:

Kırgızistan'da bulunan tüm genelevler kapatıldı. Hükümetin aldığı karar kapsamında bugün itibarıyla ülkedeki genelevler, kolluk kuvvetlerinin yaptığı baskınlarla mühürlendi. Ülkede fuhuş 1990'larda suç olmaktan çıksa da genelev kurmak ve kadın ticareti yapmak yasa dışı.

Kırgızistan'da hükümet dikkat çeken bir karar aldı. Yetkililer perşembe günü kolluk kuvvetlerine genelevlerinin mühürlenmesi talimatı verildi. Yapılan baskınlarla ülke genelinde tüm genelevler kapatılarak mühürlendi.

"1 ARALIK'A KADAR FAALİYETLERİNİ DURDURUN" TALİMATI

Genelevlerin kapatılmasına yönelik operasyonları terörizm ve organize suçla mücadeleyle görevli kurum olan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi (GKNB) başkanı Kamçibek Tashiev üstlendi. GKNB basın servisi, "Devlet ve belediye başkanları ile kolluk kuvvetleri, vatandaşlara cinsel ilişki hizmeti sunan eğlence tesisleri, hamam kompleksleri ve genelevlerin faaliyetlerinin 1 Aralık'a kadar durdurulması gerektiğine ilişkin talimatlar aldı" açıklamasında bulundu.

70 KADIN TUTUKLANDI

Tashiev, perşembe günü teşkilatın yeni genel merkezinin açılış töreni sırasında yaptığı konuşmada, GKNB'nin yakın zamanda ülke çapındaki genelevlere bir dizi baskın düzenleyerek fuhuş mekanlarının kapatıldığını ve 70 kadının tutuklandığını söyledi. Tashiev, GKNB'nin genelev kurduğundan şüphelenilen altı kişiyi de tutukladığını söyledi.

FUHUŞ 1990'LARDA SUÇ OLMAKTAN ÇIKTI

Kırgızistan'da 1990'ların sonunda fuhşun kendisi suç olmaktan çıkarılmış olsa da, genelev kurmak, kadın ticareti yapmak ve başka türlü cinsel ilişki işçilerini işe almak yasa dışı olmaya devam ediyor.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Hukuk

Kırgızistan Hukuk 3.Sayfa Dünya Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

500

Yorumlar (5)

barış :

sonuç kaçınılmaz sokaklarda köşe başlarında gece gündüz bekleyen seyyar satıcılar gibi olacak kadınlar . çok yazık

40
35
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Genelevlerden avanta alamamıştır onların bu işe bakan kurumları, çünkü komple rüşvetle dönen bir ülke Kırgrızistan ..

45
2
yanıtYanıtla
Marko Apostolidis:

sıcacık odada para kazanmayı yasak ettiler kadınlar artık kuru derelerin köprüleri altında her hava şartında çalışmak zorunda kalacak....

18
25
yanıtYanıtla
Abdullah :

bizdede biri zinayi suç olmaktan çıkardı onun için yüzde 52 ile uğurluyoruz

27
10
yanıtYanıtla
Alaeddin Yayla:

Genel evlerde aşırılık zinanın serbest olması da aşırılık.

11
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title