Haberler

İstanbul: 29 Mayıs 2006 Pazartesi Gündemi

IHA049C09F-GUN/29-MAY-00A6-185EA

- İHLAS HABER AJANSI

- 29 MAYIS 2006 PAZARTESİ GÜNDEMİ

---------------------------------------------------------

Genel Müdür: Fevzi Kahraman

Genel Müdür Yardımcısı: Ömer Çağlar

Yazılı Haberler Müdürü: Dursun Eker

----------------------------------------------------------

İHA BASIN MESLEK İLKELERİNE UYAR

Basın Meslek İlkeleri Madde 8: Bir basın organının dağıtım süreci tamamlanmadan o basın organının özel çabalarla gerçekleştirdiği ürün, bir başka basın organı tarafından kendi ürünüymüş gibi kamuoyuna sunulamaz. Ajanslardan alınan özel ürünlerin kaynağının belirtilmesine özen gösterilir.

----------------------------------------------------------

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 17.15'de İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tzipi Livni'yi kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak. Erdoğan, saat 18.00'de İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tzipi Livni'yi kabul edecek. Saat 19.00'da KKTC Başbakanı F.Sabit Soyer ile görüşecek.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Rusya Sanayii ve Enerji Bakanı V. B Hristenko ile birlikte İstanbul'da, "3. Rusya Yüksek Teknoloji Yatırım Projeleri ve Ürünleri" Workshop'u "High -Tech Russia 2006"nın açılışına katılacak.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, saat 10.00'da Hesap Uzmanları Kurulu'nun düzenlediği 'AB Sürecinde Vergi Politikaları' konulu panele katılacak.

- Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, saat 09.30'da 'Türkiye-Finlandiya Sağlık Alanında İşbirliği Çalıştayı' programına katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Alanya İlçesi'nde incelemelerde bulunacak

- Demokratik Toplum Partisi tarafından saat 11.00'de eşbaşkanlık sistemiyle ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, kutlama

- Sayıştay Başkanı Mehmet Damar ve beraberindeki heyet, saat 10.00'da Sayıştay'ın kuruluşunun 144. yılı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek

- İstanbul'un fethinin 553. yıldönümü kutlama törenleri, saat 10.00'da Fatih Sultan Mehmet türbesini ziyaretle başlayacak. Saat 10.15'te Saraçhane İftaiye Parkı'ndaki anıta çelenk konulmasının ardından saat 10.30'da Belgradkapı'da bir tören yapılacak ve fetih canlandırılıcak.

- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Harran Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Sürdürülebilir Kalkınma' konferansında konuşma yapacak.

- Zeytinburnu Belediyesi tarafından, fethin 553. yıldönümü nedeniyle, saat 12.30'da, 700. Yıl Parkı'nda bir resepsiyon verilecek. Törenlerin ardından verilecek resepsiyona, Vali Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş da katılacak.

- Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Büyükelçi Yiğit Alpogan, saat 10.15'de İsrail Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Tzipi Livni ile görüşecek.

- Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane Başkanlığı, saat 09.00'da 'Fatih ve Fetih' konulu panel, sergi ve şenlik etkinlikleri düzenleyecek.

- Gazi Üniversitesi tarafından saat 09.30'da Ortak Uluslararası Güç Konferansı düzenlenecek.

- Keçiören Belediyesi tarafından saat 20.00'de fetih şöleni düzenlenecek.

- Çankaya Belediyesi tarafından saat 11.00'de 19 Mayıs etkinlikleri düzenlenecek.

- İşçi-Köylü Dergisi taraftarları, arkadaşlarının silahlı saldırıya uğraması ile ilgili, saat 12.30'da, Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapacak.

- Sıtkı Usta'nın 'Mozaikler Dünyasından' adlı mozaik sergisi, saat 19.00'da, Ayasofya Müzesi'nde ziyarete açılacak.

- Ulusal Eğitime Destek Projesi kapsamında, saat 17.30'da, Yıldız Sarayı Hasbahçe'de ünlü mankenlerin katılacağı bir defile yapılacak.

- Eyüp Belediyesi tarafından restorasyonları yapılan Eyüp Sultan ve Adile Sultan türbeleri ile Hüsrevpaşa Kütüphanesi'nin açılışı nedeniyle, saat 10.00'da, Eyüp Sultan Türbesi'nde bir tören düzenlenecek.

- ABD Ticaret Odası'nın İcra Kurulu Başkanı John Bachmann ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, saat 10.00'da, TOBB İstanbul Temsilciliği'nde biraraya geliyor.

- Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından 5. Bahar Şenliği düzenlenecek.

- İzmir Emlakçılar Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, emlak sektöründeki son gelişmeler ile ilgili basın toplantısı yapacak.

- EBSO Başkanı Tamer Taşkın, TOBB genel kurulu ve son ekonomik verilerle ilgili basın toplantısı yapacak.

- İzmir Ticaret Borsası'nın aylık olağan meclis toplantısı yapılacak.

- Atatürk'ün doğumunun 125. yıldönümü kutlama programı çerçevesinde Kafkas Üniversitesi'nce düzenlenen "Gençlik Şenliği" etkinlikleri bugün başlıyor.

EKONOMİ GÜNDEMİ

--------------------------------

ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın Bilim ve Teknoloji Danışmanı Atkinson Türkiye'de

- ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Bilim ve Teknoloji Danışmanı Dr. George Atkinson, Türkiye-ABD arasında bilim ve teknoloji konularında mevcut işbirliklerini geliştirmek ve yeni işbirlikleri konusunda çeşitli temaslarda bulunmak üzere, 29-31 Mayıs 2006 tarihlerinde, TÜBİTAK'ın misafiri olarak Türkiye'de bulunacak. TÜBİTAK, Atkinson'un Türkiye ziyaretiyle ilgili olarak, saat 10.00'da TÜBİTAK MAM Konferans Salonu'nda (Gebze) bir basın toplantısı yapılacak.

Liderlik Programı

- Yürekli Eğitim Danışmanlık, ünlü İngiliz eğitim şirketi Maynard Leigh Associates'ın Avrupa ve Amerika'da büyük ilgi gören liderlik programını, Türk iş dünyasına uyarlayarak, 29 Mayıs-2 Haziran 2006 tarihlerinde Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek Leaders' Week 2006 kapsamında Türk yöneticilerle buluşturuyor.

Açılış

- Fortis'in 2006 yılı başından bu yana sponsorluğunu üstlendiği İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi, dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı François-Marie Banier'in eserlerine ev sahipliği yapacak. Fransız sanatçının, "Gerçek Öyküler" başlıklı fotoğraf sergisinin açılış kokteyli saat 19.00'da yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

----------------------------

Irak'ta kan durmuyor

- Irak'ta yeni hükümet kurulmasına rağmen masum sivilleri hedef alan terör saldırıları devam ediyor.Turizm Bakanlığı

Endonezya'daki şiddetli deprem

- Endonezya'daki şiddetli depremde arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Doğu Timor'daki kargaşa devam ediyor

- Doğu Timor'daki isyan ve etnik çatışma devam ediyor.

Karadağ'ın bağımsızlık süreci

- Karadağlıların referandumda bağımsızlıktan yana oy kullanmalarının yankıları devam ediyor. Bu çerçevede AB, Sırbistan ve Karadağlı yetkililer bir araya gelecek. Karadağ Başbakanı Milo Djukanovic AB yetkilileri ile Brüksel'de görüşecek. Avrupa Birliği'nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, Sırbistan ve Karadağ'a gidecek.

Steinmeier- El Nahyan görüşmesi

- Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed El Nahyan ile Berlin'de bir araya gelecek.

Almanya'da doktorların grevi

- Almanya'da üniversite hastanelerinde görevli doktorlar, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ücretlerin artırılması için yeniden greve gidiyor.

Prodi-Barroso görüşmesi

- İtalya Başbakanı Romano Prodi, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile Brüksel'de bir araya gelecek.

Lama, Belçika ziyaretine başlıyor

- Budistlerin ruhani lideri Tibetli Dalai Lama bir haftalık Belçika ziyaretine başlıyor.

Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) Kongresi devam ediyor

- Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) yıllık olağan kongresi Edinburgh'da devam ediyor.

SPOR GÜNDEMİ

--------------------------

- Türkiye Erkekler Basketbol 1. Ligi play-off yarı final serisi dördüncü maçında, Bandırma Banvitspor ile Ülkerspor, Bandırma Karaali Acar Spor Salonu'nda saat 18.00'de karşı karşıya gelecek.

- Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Olağan Genel Kurulu, TSYD Levent Tesisleri'nde saat 11.00'de yapılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title