Haberler

EHLİYET, PASAPOST, EVLİLİK CÜZDANI İLE OY KULLANILIR MI? Hangi belgeler ile oy kullanılmaktadır?

Güncelleme:

31 Mart 2024'teki yerel seçimler için oy kullanacak seçmenlerin hangi belgelerle oy kullanabilecekleri merak konusu oldu. YSK'nın verdiği bilgilere göre, seçmenler Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan ve kimliğini tereddütsüz ortaya koyan belgelerden biriyle oy kullanabilir. Peki, EHLİYET, PASAPOST, EVLİLİK CÜZDANI İLE OY KULLANILIR MI? Hangi belgeler ile oy kullanılmaktadır?

EHLİYET, PASAPOST, EVLİLİK CÜZDANI İLE OY KULLANILIR MI? Sorusu, gündemde yer alıyor ve araştırılıyor. Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında. Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy verecek. Peki, EHLİYET, PASAPOST, EVLİLİK CÜZDANI İLE OY KULLANILIR MI? Hangi belgeler ile oy kullanılmaktadır?

EHLİYET, PASAPOST, EVLİLİK CÜZDANI İLE OY KULLANILIR MI?

YSK'nın verdiği bilgilere göre oy verecek olan seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan ve kimliğini tereddütsüz ortaya koyan belgelerden biriyle oy kullanabilir. Bu belgeler arasında Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi resimli ve resmi nitelikteki belgeler bulunmaktadır. Bu belgelerle oy kullanacak olan seçmenler kimliklerini kanıtlayabilirler.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Türkiye Cumhuriyeti Türkiye Gündem Yaşam Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title