Haberler

CHP'li Yücel: Haluk Levent'e kurumsal düzeyde adaylık teklif edilmedi

Güncelleme:

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Hatay Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş yerine Haluk Levent'e adaylık teklifi gittiği iddialarına ilişkin, 'Hatay meselesi gündeme gelmedi. Dolayısıyla kurumsal düzeyde Haluk Levent ya da başkasına adaylık teklif edilmesi söz konusu değil. Hatay adayı konusunda toplantımızın ikinci bölümünde böyle bir görüş öneri gelirse toplantımızın ikinci bölümünde değerlendiririz' dedi.

CHP'li Yücel: Haluk Levent'e kurumsal düzeyde adaylık teklif edilmedi

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Hatay Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş yerine Haluk Levent'e adaylık teklifi gittiği iddialarına ilişkin, "Hatay meselesi gündeme gelmedi. Dolayısıyla kurumsal düzeyde Haluk Levent ya da başkasına adaylık teklif edilmesi söz konusu değil. Hatay adayı konusunda toplantımızın ikinci bölümünde böyle bir görüş öneri gelirse toplantımızın ikinci bölümünde değerlendiririz" dedi.

CHP Sözcüsü Yücel partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Yücel, 6 Şubat depremlerinin 1'inci yıldönümünde yaşananların ağırlığını dün gibi hissettiklerini kaydederek, "Kağıttan yapılmış gibi yıkılan binaları, O binaların altında yitip giden hayatları, yakınlarından iyi bir haber alabilmek için bekleyen vatandaşlarımızı ve tüm bunlar olurken sadece seyreden iktidarı unutmadık. Herkesin bildiğini, yaşadığını ve konuştuğunu Sayın Erdoğan; insan aklının ve vicdanının kabul etmeyeceği; 'bu kadar da kötülük olmaz' dedirtecek sözlerle Hatay'da itiraf etti. 'Oy vermezseniz hizmet yok' ne demek. Sen depremde yerle bir olmuş, taş üstünde taş kalmamış, en az 22 bin kişinin öldüğü Hatay'ı hizmet getirmemekle nasıl tehdit edersin Sayın Erdoğan. Sen nasıl bir adamsın? Sen nasıl bir cumhurbaşkanısın? Bu tehdit diline, bu halkını küçük gören, aşağılayan, diz çöktürmeye çalışan kibirli anlayışa, en güzel cevabı Hatay halkı ve milletimiz verecektir. 11 ilde milyonlarca vatandaşımızdan, devletin sıcak elini esirgeyen bu hükümet, 21'inci yüzyılda boş vaatlerle depremzedeleri kandırmakta bir sakınca görmedi. 1 yıl içinde 319 bin konutu teslim edeceğini söyledi, söylediğinin 7'de birini yaptı. Televizyonlarda kampanyalarla toplanan 115 milyar liranın ise nereye harcandığı belli değil. Ama deprem bölgesine harcanmadığı kesin. Çünkü hala milyonlarca vatandaşımızın en temel ihtiyaçları karşılanmadı. Barınacak yerleri yok. Temiz içme suları, hijyen koşullarının sağlandığı tuvaletleri yok. Gidecek bir okulları, çalışacak bir işleri, tedavi olacakları hastaneleri yok. İnsanlar yaşadıkları mağduriyetler nedeniyle yakınlarının, kayıplarının yasını bile tutamadı. Her şey bu kadar ortadayken, İnsanı insanlığından utandıran bir açıklama daha yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'ye göre depremzedeler, 'Bak evimiz yıkıldı ama iyi olmuş, villamız oldu' diyorlarmış. Sen nasıl bir insansın Sayın Özhaseki? Yıllarca bakanlık yaptın, bu millete hizmet ettin, Hiç mi insanlık öğrenmedin? Orada insanlar öldü, çocuklar öldü, Aileler, hayatlar yok oldu. Bakan Özhasaki kalkmış 'Depremzedeler deprem oldu, oh ne iyi oldu, villa sahibi olduk diye seviniyorlar' diyor. AK Parti'nin her olaydan siyasi rant ve oy devşirme çabası artık rezil bir boyuta ulaştı. Vicdansızlıkta, insafsızlıkta, utanmazlıkta sınır tanımayan bu zihniyet, bu memleketin başına gelmiş en büyük kötülüktür" diye konuştu.

'AK PARTİ VE MHP TERÖR KADAR TEHLİKELİ'

Terörü lanetleyen Yücel, yaralılara da acil şifalar dileyerek, şunları söyledi:

"Teröristleri etkisiz hale getiren kahraman emniyet görevlilerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Terörün, huzurumuzu ve birliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Fakat huzurumuzu bozmaya çalışan sadece terör değil, terör kadar tehlikeli AK Parti hükümeti ve yancısı MHP'dir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısını Cumhuriyet Halk Partisi'ne bağlama şuursuzluğunda bulundu. Bu bizi tabii ki şaşırtmadı. Her seçim öncesinde olduğu gibi adil ve eşit bir yarışı göze alamayan iktidar ve payandası, fütursuzca iftira atmaya başladı. Oysaki tıpkı Santa Maria Kilisesi'nde olduğu gibi Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısı da Türkiye'deki istihbarat ve güvenlik zafiyetini bir kez daha ortaya koymuştur. Durum bu kadar açıkken, bu hain saldırıları Cumhuriyet Halk Partili belediyelerle özdeşleştirmeye çalışmak en hafif tabiriyle kişiliksizlik ve alçaklıktır. AK Parti ve MHP'ye sesleniyorum; CHP'yi terör örgütleriyle aynı cümlede kullanamazsınız. CHP bu devleti kuran partidir. Bugüne kadar yıllarca insanlarımızın milliyetçi duygularını sömürerek siyaseten var oldunuz. HÜDA-PAR ile aynı safta olan sizler, terör örgütleri konusunda ahkam kesecek konumda değilsiniz. MHP Genel Başkanı da bu acizlikten nasibi almış olmalı ki DEM partinin, İstanbul'da aday çıkarmasına sinsi bir planın parçası demiş. Sayın Devlet Bahçeli bir rekabetten, nasıl sinsi bir plan çıkardı bilemiyoruz ama 'sinsilik' deyince bu ülkedeki tek adresin kendisi olduğunu biliyoruz."

'İSTANBUL İTTİFAKI KURACAĞIMIZI İFADE ETTİK'

Deniz Yücel ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yücel, bir basın mensubunun sorduğu, Haluk Levent'in adaylık iddialarına ilişkin, "Hatay meselesi gündeme gelmedi. Dolayısıyla kurumsal düzeyde Haluk Levent ya da başkasına adaylık teklif edilmesi söz konusu değil. Hatay adayı konusunda toplantımızın ikinci bölümünde böyle bir görüş öneri gelirse toplantımızın ikinci bölümünde değerlendiririz" dedi.

'SİYASİ PARTİLER İSTEDİKLERİ ADAYI ÇIKARTABİLİRLER'

Bir basın mensubunun sorduğu, 'CHP seçmene oylarıyla meclise taşınmış milletvekillerinin sizin İstanbul adayınızı değil Cumhur İttifakı'nın adayını desteklemesi sorun değil mi?' sorusuna ise Yücel, "Genel Seçim İttifakı geçmişte kaldı. O dönemin koşulları bunu gerektirdi. Şu anda bir yerel seçim arifesindeyiz. Yerel seçim dengeleri farklıdır. Siyasi partiler istedikleri adayı çıkartabilirler, siyaseten geçmişte bir birliktelik yapılıp da daha sonra buna aykırı hareket edilirse bunun da halkımız nezdinde, seçmen nezdinde elbette bir karşılığı olur. Ama o süreç geride kalmıştır. Yerel seçim arifesindeyiz. Biz ittifakımızı sandıkta kuracağımızı, Türkiye ittifakı kuracağımızı, İstanbul ittifakı kuracağımızı ifade ettik. Neticede istediği adayı herkes destekleyebilir. Demokrasinin olmazsa olmazıdır" yanıtını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haluk Levent Deniz Yücel Deniz Yücel Lütfü Savaş Hatay Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title