Haberler

Cezerye tarifi! Masterchef Cezerye nasıl yapılır? Cezerye tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Cezerye tatlısı hangi yöreye ait?

Güncelleme:

Masterchef 18 Temmuz dokunulmazlık oyununda şefler yarışmacılardan Cezerye tatlısının yapmasını istendi. Peki Masterchef Cezerye tatlısı nasıl yapılır? Cezerye tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Cezerye tatlı tarifi! Cezerye nasıl yapılır? Cezerye tatlı tarifi haberimizde...

Masterchef'te bugün birbirinden güzel tatlılar yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Cezerye tarifi oldu. Peki en güzel Cezerye tatlı tarifi nasıldır? Cezerye tatlısı nasıl yapılır? Cezerye için gerekli malzemeler nelerdir? Cezerye tarifi! Cezerye nedir, ne demek? Masterchef Cezerye nasıl yapılır? Cezeryehangi bölgenin, hangi yörenin tatlısı? Cezerye tatlısı hangi ülkeye ve yöreye aittir? Cezerye tatlısı hangi bölge? İşte detaylar...

CEZERYE NEDİR, NE DEMEK? CEZERYE TATLISI HANGİ YÖREYE AİTTİR?

Cezerye (Cezeriye)(Donmuş Helva), özellikle Mersin ve Adana bölgesinde yaygın tatlı türü. Osmanlı mutfağında yer alır. Havuç, toz şeker, ceviz ve hindistan cevizinden yapılır. Adını, Arapça'da havuç anlamına gelen kelimesinden alır. Rendelenen havuç önce haşlanır haşlandıktan sonra şekerle kavrulur. Üzerine hindistan cevizi; içine antep fıstığı, fındık, yer fıstığı ya da ceviz koyulur. Mersin Cezeryesi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

CEZERYE TATLISI İÇİN MALZEMELER NELERDİR?

  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi

CEZERYE NASIL YAPILIR?

Havuçları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Rende yardımıyla ince rendeleyin.

Rendelenmiş havuçları tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ekleyin.

Orta ateşte, havuçlar suyunu çekene kadar pişirin. Havuçlar yumuşamalı ve şekerle karışmalıdır.

Pişen havuçları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan havuç karışımına dövülmüş ceviz içini ekleyin. Güzelce karıştırarak cevizin havuçla homojen şekilde dağılmasını sağlayın.

Hazırladığınız karışımdan küçük parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. İsteğe bağlı olarak hindistancevizi veya ceviz içiyle kaplayın.

Bütün karışımı bu şekilde şekillendirin ve bir tepsiye dizin.

Cezerye tatlılarını oda sıcaklığında bir süre bekletin. Daha sonra buzdolabına koyarak birkaç saat veya bir gece dinlenmeye bırakın.

Dinlenen cezeryeleri servis yapmadan önce oda sıcaklığına getirin. Ardından servis tabağına alarak sunum yapabilirsiniz.

Cezerye tatlısı, genellikle çay veya kahve eşliğinde keyifle tüketilen bir tatlıdır. Afiyet olsun!

Kaynak: Haberler.com / Gündem

MasterChef Gündem Yemek Tarifi Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title