Haberler

Bölge sanayicileri Esenyurt'ta iftar sofrasında buluştu

Güncelleme:

Bölge sanayicileri Esenyurt'ta iftar sofrasında buluştu Esenyurt Belediyesi, bölge sanayicilerini iftar sofrasında buluşturdu.

Bölge sanayicileri Esenyurt'ta iftar sofrasında buluştu

İSTANBUL - Esenyurt Belediyesi, bölge sanayicilerini iftar sofrasında buluşturdu. Türkiye'de İş Dünyası dergisinin de paydaş olduğu iftarda konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Türkiye'nin gayrisafi milli hasılasının yüzde altısını üreten bir sanayiye sahip olduklarına dikkat çekerek, bu sanayinin hem tanıtılması hem de organize bir şekilde üretim yapabilmesi için iş birliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Esenyurt Belediyesi ve Türkiye İş Dünyası dergisi, bölgedeki sanayici örgütleri iftar yemeğinde buluşturdu. Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi'nde gerçekleşen iftara Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un yanı sıra çok sayıda sanayici katıldı.

"Bu sanayinin tanıtılması gerekiyor"

İftarda sanayicilere hitaben konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Nisan ayı içerisinde düzenlenecek olan "Yerel Kalkınma Stratejileri" çalıştayı hakkında da bilgi verdi. Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olan Esenyurt'un aynı zamanda Türkiye'nin gayrisafi milli hasılasının yüzde altısını üreten bir sanayiye de sahip olduğuna dikkat çeken Bozkurt, "Bu sanayinin hem tanıtılması hem de organize bir şekilde üretim alanında çalışmalar yapabilmesi için bizim bir araya gelip birbirimizi anlayıp, hatta belki dergi vasıtasıyla birçok farklı alanda kendimizi tanıtarak iyi bir başlangıç yaparız diye düşünüyorum. Bu bir başlangıç, evet beraber olduk, birbirimizi tanıtıyoruz ama bir şeyler yapmamız lazım" diye konuştu.

Başkan Bozkurt, "Sanayicilerin ve iş adamlarının sorunlarının hızlı şekilde çözülmesi lazım. Bununla ilgili de bir çalıştay başlattık. 'Sürdürülebilir kentsel refahın oluşturulabilmesi' için bir çalıştay. Tabii ana konu sanayiciler. Bizim bu çalıştay sonucunda varmak istediğimiz nokta şu: Sanayicilerimizin kendilerini iyi ifade edebilmeleri ve 'Üretim alanında katma değerli sürdürülebilir ürünler üretilebilmesi için ne yapabiliriz?' sorusunun cevabını bulmak" dedi.

"Bir yol haritamız olacak"

Çalıştayda öncelikle üretim alanındaki sorunları tespit edeceklerini söyleyen Bozkurt, "Sonra bu sorunların çözümü için hangi çalışmaları yapmamız gerektiğini, ne zaman nerede kiminle ne yapmamız gerektiğini analiz edeceğiz. Bu analizler sonucunda bir yol haritası çıkacak. Bu yol haritasında yerel yönetimlerin üzerine düşen sorumluluklar, merkezi hükümetin üzerine düşen sorumluluklar ve iş adamlarının üzerine düşen sorumluluklar tespit edilecek. Bu tespitler sonucunda biz bunu bir rapor olarak yayınlayacağız. Herkes ödevini alacak ve bunu sesli bir şekilde, dergiyle ve basın olanaklarıyla Türkiye'ye, partilere ve halka duyurmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title