Haberler

Almanya'daki Camilerde Açık Kapı Günü Düzenlendi

Güncelleme:

Almanya'daki camilerde, Doğu ve Batı Almanya'nın birleşmesinin kutlandığı 3 Ekimde, açık kapı günü düzenlendi.

Almanya'daki camilerde, Doğu ve Batı Almanya'nın birleşmesinin kutlandığı 3 Ekim'de, açık kapı günü düzenlendi. Bu yıl "Sosyal Sorumluluk" başlığı altında düzenlenen açık kapı gününe Almanlar yoğun ilgi gösterdiler. Açık kapı gününde çeşitli etkinliklerle Almanlara İslamiyet, ibadetler, camiler ve Hz. Muhammet hakkında bilgiler verildi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) Köln'deki Merkez Camisi'nde düzenlenen açık kapı gününde Almanlar İslamiyet hakkında bilgilendirilirken ayrıca merak ettikler soruları sorma fırsatı buldular. Almanların sorularını DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa ile DİTİB Dış İlişkiler Müdürü Zekeriya Altuğ cevaplandırdı. Almanlar özellikle Türkiye'de Hristiyanlara baskı yapılıp yapılmadığını sordular. Bekir Alboğa ise, Türkiye'de Hristiyanlara bir baskının olmadığını ve hangi dinden olursa olsun insanlara baskı yapılmasına karşı olduklarını ifade etti. Etkinlikler çerçevesinde çocuklar için de eğlenceler düzenlendi.

"SOSYAL SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ"

Almanya'daki en büyük İslami teşkilat olan DİTİB'in Genel Sekreteri Bekir Alboğa şunları söyledi; "Biz bu yıl ana başlık olarak sosyal sorumluluğu seçtik. Çünkü 1970'li yıllardan beri özellikle son yıllarda organize olmayı başarmış, müessese haline gelmiş Müslüman cemiyetler olarak Almanya'da sosyal sorumluluğumuzun bilincinde hareket eden bir toplum haline geldik. Sevgili Peygamberimizin, 'En iyi insan insanlara en faydalı olan insandır' Hadis-i Şerifinin mesajına uygun olarak biz sadece inanan Müslümanlara değil Almanya'da yaşayan bütün insanlara faydalı olmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda camilerimizde sadece dini hizmetler değil aynı zamanda toplumu çok yakından ilgilendiren sosyal hizmetler de sunuyoruz."

"KAPIMIZ HERKESE AÇIK"

Alboğa şöyle devam etti; "Dini cemaatler olarak sadece Müslüman toplumla değil Almanlarla da iç içeyiz. Mesela Ramazan aylarında vermiş olduğumuz iftar sofralarımıza Müslüman olsun ya da olmasın, sığınmacı ya da yerleşik kim gelirse kapılarımız açık. Bir ay boyunca onların karınlarını doyurmada katkı sağlıyoruz, anaokulları açmaya çalışıyoruz, gençlik çalışmaları yapıyoruz, özellikle genç nesli aşırı uçların etkilerinden korumaya çalışıyoruz. Bunların dışında çocuklarımızın okullarda başarılı olması için sosyal hizmetlerde kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla biz Almanya'da yaşayan Müslüman dini cemaatler hem bir dini cemaatiz hem de sosyal sorumluluğunun farkında olan kuruluşlarız. Diniz hizmetlerin yanı sıra sosyal hizmetler sunmaya çalışmaktayız."

"ALMANLARIN YARIDAN ÇOĞU İSLAMDAM KORKUYOR"

Açık kapı gününe Almanların Türklerden daha çok ilgi göstermesinin nedenini de anlatan Bekir Alboğa, 'Biz Müslümanlara her gün hizmet sunuyoruz. Beş vakit namaz kılıyorlar ya da cenaze hizmetlerimizden, hac hizmetlerimizden yararlanıyorlar. Biz bugün Almanya'da açık camiler gününe özellikle Alman misafirlerimizin ilgi göstermesinden son derece memnunuz. Çünkü Almanya'da kaygı verici düzeyde İslam düşmanlığı var, İslamafobi var ve Alman toplumunun yüzde 51'den fazlası İslam'dan korkmakta. Halbuki biz açık ve şeffaf bir toplumuz. Bunu defalarca söylememize rağmen açık kapı gününde bu şeffaflığımız açıklığımız bir kez daha hissediliyor. Bundan dolayı Alman misafirlerimizin Türk misafirlerimizden daha çok olması doğrusu bizi sevindiriyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Batı Almanya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title