Haberler

Agos Yazarı Engin: "Barışa Giden Yol Dinamitlendi"

Agos Gazetesi Yazarı ve Hrant Dink'in Yakın Arkadaşı Aydın Engin, Dink'in Öldürülmesiyle Barışa Giden Yolun Dinamitlendiğini Söyledi.

Agos Gazetesi yazarı ve Hrant Dink'in yakın arkadaşı Aydın Engin, Dink'in öldürülmesiyle barışa giden yolun dinamitlendiğini söyledi.

Engin, Şişli'deki Agos Gazetesi binası önünde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Aydın Engin, Hrant Dink'in ölümünden sonra herkesin, "onun ne kadar demokrat, ne kadar barışçı bir insan olduğunu ve Türkiye'nin ne kadar büyük bir kayba uğradığını dile getirdiğini" ifade etti. Engin, "Ama Hrant, ölümünden önce çok açık seçik hedef tahtasında olmasına rağmen herhangi bir korumaya tabi tutulmadı. Koruma hakkının bile esirgendiği gözden kaçırılmak isteniyor" dedi.

Engin, daha önce yaşanan benzer olaylarda faillerin bulunacağına ilişkin sözler verilmesine rağmen, bunların hiçbir zaman yerine getirilmediğini belirterek, bu olayda da aynı sürecin yaşanacağını savundu.

Aydın Engin, "Ama yarın önümüze, kendisini milliyetçi olarak tanıtan serserinin birini getirip, 'İşte katil bu' diye çıkarırlarsa, biz buna kargalarla birlikte güleriz" diye konuştu.

Bir İstanbul vali yardımcısıyla yapıldığı iddia edilen görüşmeyle ilgili İstanbul Valisi Muammer Güler'in açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Engin, "Vali'nin açıklamalarını dinledim. Zaten hiçbirimiz o olayı aktarırken 'Kısa süre oldu' demedik. Sadece o görüşmeyi anlattık. Görüşmenin ayrıntıları da 12 Ocak tarihli Agos Gazetesi'nde Hrant Dink tarafından yazıldı" dedi.

Engin, cinayetin, ABD Senatosu'nda gündeme getirilen sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilişkilendirilmesini de mantıklı bulmadığını vurgulayarak, Hrant Dink'in bu konudaki görüşlerini zaten açık ve net bir şekilde daha önce dile getirdiğini söyledi.

Engin, "Dink'in öldürülmesiyle barışa giden yol dinamitlendi. Biz hiç kimseyi suçlamıyoruz. Hrant Dink zaten hedef tahtasındaydı. Fanatik milliyetçiliğin bayraktarlığını yapanlar, Türkiye'nin çıkarlarını ulusal çerçevede savunmak için her türlü yolu deneyenler, fanatik çevreler, her zaman Hrant'a saldırdılar. Ermeni Konferansı'nı kim önlemek istediyse, kim linç etmek istediyse, gazete sayfalarında Dink'e kim saldırdıysa, onlar bu kanlı çorbada tuzu olanlardır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title