Haberler

Kazak Ozan Jambıl Jabayev, doğumunun 175. yılında Ankara'da anıldı

Güncelleme:

Kazak Ozan Jambıl Jabayev, doğumunun 175. yılında başkentte anıldı.

Kazak Ozan Jambıl Jabayev, doğumunun 175. yılında başkentte anıldı.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinin iş birliğinde, Kazak Ozan Jabayev'in doğumunun 175. yılı dolayısıyla Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da konferans düzenlendi.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, konuşmasında, bu sene ülkesinin bağımsızlığının 30. yılını kutladıklarını söyledi.

Türkiye'nin, ülkesinin bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu ve 30 yıl boyunca Kazakistan'a hep destek verdiğini dile getiren Saparbekuly, bu desteği, iki ülke arasındaki gerçek kardeşliğin nişanı olarak gördüğünü ifade etti.

Saparbekuly, "Bu durum, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliğine ve Büyükelçi olarak bana bir yandan kolaylık sağlarken diğer yandan belirli sorumluluk da yüklemektedir. Bu anlayışla Kazakistan- Türkiye ilişkilerini her alanda yeni zirvelere taşımak için tüm çabamızla çalışmaktayız." diye konuştu.

"Onları tanıdıkça milli kimliğimiz güçlenir"

Geçmişteki büyük şahsiyetlerin, toplumların manevi dünyasını oluşturduğunu vurgulayan Saparbekuly, şöyle devam etti:

"Onları tanıdıkça milli kimliğimiz güçlenir ve özgüvenimiz artar. Onlar, Büyük Bozkırın enginliğini içine almış şarkılarıyla, inanılmaz kahramanlık destanlarıyla yüzyıllardır kardeş halklarımızın köklerini birbirine bağlamaktadırlar. İşte bu sene öyle büyük şahsiyetlerimizden Ozan Jambıl Jabayev'in doğumunun 175. yılını kutluyoruz."

"Bozkırın Homer"i olarak bilinen Jambıl'ın, hayattayken de dünyaca ün ve saygınlık kazandığını, milletinin manevi hazinelerini, bozkırın derin felsefesini şiirlerine yansıtabildiğini dile getiren Saparbekuly, Ozan Jambıl'ın, sahip olduğu bilgi birikimi bakımından geçmiş ve gelecek arasında bir altın köprü olarak değerlendirilebileceğine işaret etti.

Saparbekuly, Jambıl'ın Sovyetler Birliği döneminde bile meşhur olmasının Kazak halkının milli değerlerinin, zengin folklor geleneklerinin ayakta kalmasına olanak sağladığına dikkati çekerek, "Bu bakımdan da onun mirasının incelenmesi ve sahip çıkılması, sadece Kazak halkı açısından değil, tüm Türk Dünyası bakımından önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinliğe, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kazakistan Türkiye Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title