Haberler

Güven Timleri "Güven" Veriyor

Güncelleme:

Güven Timleri'nin çalışmaları sayesinde sokakta işlenen suçlar yüzde 75 oranında düştü.

Arif Yakıcı - İstanbul'da halkın yoğun olduğu bölgelerde seyyar satıcı, esnaf gibi davranarak görev yapan Güven Timleri'nin çalışmaları sayesinde sokakta işlenen suçlar yüzde 75 oranında düştü.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından 2009 yılında kurulan Güven Timleri, Taksim, Şişli, Kadıköy, Bakırköy, Bayrampaşa, Fatih, Eminönü ve Gaziosmanpaşa'da halkın yoğun olduğu bölgelerde görev yapmaya başladı.

Sokakta işlenen kapkaç, yankesicilik, hırsızlık, gasp gibi suçları en aza indirmek amacıyla kurulan Güven Timleri'ndeki polisler, simitçi, bilet satıcısı, çiçekçi, temizlik görevlisi, kestaneci, esnaf kılığına girerek suçluları yakalamaya başladı.

Güven Timleri Şube Müdürü Dursun Güneş'in yönetiminde, yaş ortalaması 20-30 arasında değişen yaklaşık 1200 polisin, görev yaptıkları bölgelerde suç oranlarının yüzde 75 oranında düşmesini sağladığı bildirildi.

Görev yaptıkları bölgelerde esnafla işbirliği içinde çalışan Güven Timleri, sokakta hızla koşan kişilerden bile şüphelenerek durduruyor. Bu kişilerden bir çoğunun işlerinin acele olmasından dolayı koştukları belirlenirken, bazılarının da kapkaç, yankesicilik gibi suçlara karıştıkları için kaçtıkları tespit ediliyor.

- Taksim'de bazı günlerde hiç yankesicilik yaşanmıyor-

Türkiye'nin en kalabalık meydanı olmasının yanı sıra dünyanın da en yoğun insan bulunduran bölgelerinden biri olan Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde, Güven Timleri'ne bağlı yaklaşık 500 polis görev yapıyor.

Emniyet Amiri Murat Öztaş'ın sorumluluğunda Taksim ve İstiklal Caddesi'nde 24 saat çalışan Güven Timleri, başarılı çalışmalarıyla dikkati çekiyor. Önceki yıllarda sokakta işlenen suçların yoğun yaşandığı Taksim ve İstiklal Caddesi'nde, Güven Timleri'nin disiplinli çalışması sayesinde bazı günlerde hiç yankesicilik ve kapkaç olayının meydana gelmediği bildirildi.

-Sayısal veriler, başarıyı kanıtlıyor-

Halkın yoğun olduğu bölgelerde görev yapan Güven Timleri'nin çalışmaları sayesinde sokakta işlenen suçlarda yüzde 75 oranında düşüş yaşandığı belirlendi.

Güven Timleri'nin 2009 yılında 8 bin 690 olaya müdahale ederek 10 bin 466, 2010'da 30 bin 787 olaya müdahale ederek 40 bin 814, 2011'de 27 bin 507 olaya müdahale edip 34 bin 707, 2012'de 31 bin 112 olaya müdahale ederek 37 bin 953, 2013'ün ilk 3 ayında ise 4 bin olaya müdahale ederek 6 bin 375 şüpheliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Şüphelilerin kapkaç, dolandırıcılık, yankesicilik, ev, iş yeri ve otodan hırsızlık, gasp, cinayet, uyuşturucu bulundurma ve kullanma, Kabahatler Kanunu'na muhalefet, cinsel taciz, korsan sigara, kitap ve CD satmak suçlarından gözaltına alındıkları belirtildi.

-Haftalık değerlendirme toplantıları-

Güven Timleri, her hafta periyodik yapılan toplantılarda çalışmaları hakkında değerlendirmeler yapıyor. Hangi polis ne zaman, nerede hangi suçluyu nasıl yakaladığını anlatıyor. Haftanın ekibinin seçildiği bu toplantılarda, başarılı personel ödüllendiriliyor.

Performans değerlendirmesine göre, yıl boyunca başarısı sürekli üst seviyede olan polisler, emniyet içinde daha nitelikli şubeler olarak bilinen Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Asayiş gibi şubelere tayin ediliyor.

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

İstiklal Caddesi Güven Timleri İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title