Haberler

Zere'ye Duyarsız Kalamayız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kanser Hastalığının Son Aşamasında Olan ve Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Araştırma Hastanesi Mahkûm Koğuşunda Yatan DHKP -C'li Hükümlü Güler Zere Hakkında, Sedat Ergin'in Sorularını Yanıtladı ve "Buna Duyarsız Kalamayız. Ama Önüme Rapor Gelmesi Lazım" Dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kanser hastalığının son aşamasında olan ve Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Araştırma Hastanesi mahkûm koğuşunda yatan DHKP-C’li hükümlü Güler Zere hakkında, Sedat Ergin’in sorularını yanıtladı ve “Buna duyarsız kalamayız. Ama önüme rapor gelmesi lazım” dedi.

Gül ile Ergin arasında, Zere konusundaki görüşme şöyle geçti:

Takipte ama prosedür belli

* Sedat Ergin: Efendim, kameralar açıkken, insani mülahazalarla ilgili bir konuyu dikkatinize getirmek istiyorum. Biliyorsunuz Güler Zere adlı bir kadın tutuklu var.

* Cumhurbaşkanı Gül: Tabii bu duruma duyarsız kalamayız. Ama ‘Cumhurbaşkanı istediği kişiyi affeder’ diye bir şey yok. Önce Cumhurbaşkanı’nın önüne bunun gelmesi lazım. E, şimdi ben incelettim. Kanunlarımıza göre, kendilerinin bir müracaatı olacak. Adli Tıp bunu hemen değerlendirecek. Adalet Bakanlığı’na, oradan bize gelecek. Bazı milletvekilleri, bununla ilgili mektup yazanlar oldu. Soru önergesi verenler oldu. Onlara da hep cevap yazdık. Kim ilgileniyorsa, prosedürün tamamlanmasına yardımcı olun diye. Yani, bu şekilde takip ediyoruz.

Kurum onayı kanunen şart

* Sedat Ergin: Siz de yürütmenin başısınız. Adli Tıp’ın hızlandırılması yönünde bir çağrınız, girişiminiz olacak mı?

* Cumhurbaşkanı Gül: Yalnız benim bildiğim Adli Tıp’ın geciktirilmesi değil. Ben Adli Tıp’a müracaat edilmiyor biliyorum. Kanunların söylediği şekilde bir talep söz konusu olmadığı için yürümüyor. Ben bu şekilde telkinlerde bulundum. Bu konular bir kurumun onayıyla gelmezse sizin önünüze, suistimale açık olur.

* Sedat Ergin: Çok teşekkür ederim.

Rapor beklerken kanseri nüksetti

TAM 111 gündür Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi mahkum koğuşunda hem kanserle hem de bürokrasiyle boğuşan Güler Zere’nin avukatı Oya Aslan, süreçle igili şunları söyledi: “Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, ‘Eksik evraklar var, tamamlayın gelin’ dedi. Bu arada 2 Ekim’de boynunda şişlik bulundu. Tekrar ameliyata alındı. Genel kurula tekrar kanser ameliyatı olduğunun raporu yetişti ama yine, kanserin geçip geçmediğini gösteren Pet/ct raporunu istediler. Bu rapor açık yaralar iyileşmediğinden hâlâ alınabilmiş değil. 5 Kasım’da tekrar genel kurul var. Hastaneden yine evraklar istemişler. Yine ‘Eksik evrak diyerek karara varamayacaklar muhtemelen.”

Bu iddiaları reddeden Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce ise, “Biz gereken her şeyi yapıyoruz. Avukatları da elimizden geleni yaptığımızı biliyor. Kamuoyuna da olan biteni yakın zamanda (web sitesinden) aktaracağım” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title