Haberler

Yunanistan'da çiftçilerin eylemi devam ediyor

Güncelleme:

Yunanistan'da tarım sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekmek için traktörlerle eylem başlatan çiftçiler, hükümetin açıkladığı önlemleri yetersiz bulduklarını belirterek eylemlerini sürdürüyor. Çiftçiler, taleplerinin karşılanmaması halinde ana yolları traktörlerle kapatacaklarını duyurdu.

Yunanistan'da tarım sektöründe artan sorunlara dikkati çekmek için traktörlerle 22 Ocak'ta eylem başlatan çiftçiler, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in açıkladığı önlemleri "yetersiz" bularak eylemlerini sürdürüyor.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, birçok şehirde traktörlerini meydanlarda bekleterek eylemlerini sürdüren çiftçiler, taleplerinin karşılanması için hükümete 3 Şubat'a kadar süre tanıdı.

Çiftçiler, taleplerinin karşılanmaması durumunda Larissa, Serres, ve Promahona'da ana yolları traktörlerle kapatacaklarını belirtirken, Miçotakis'in şu ana kadar açıkladığı önlemler ise çiftçiler tarafından yetersiz bulundu.

Çiftçiler, 3 Şubat'ta Selanik'te büyük bir gösteri yapmayı planlıyor.

Başbakan Miçotakis, dün yaptığı açıklamada, Eylül 2023'teki sel felaketinden etkilenen çiftçilere ikinci bir ek yardım yapılacağını, yardım miktarının artırılacağını ve çiftçilerin yaşadığı sorunların giderilmesi için diyalog kapılarının da açık tutulacağını belirtmişti.

Öte yandan 24 Ocak'ta hükümetin tarım politikasını protesto eden çiftçiler, yaya olarak Atina-Selanik kara yolunu kapatmaya çalışmıştı.

Polisin çiftçileri engellemesi üzerine arbede yaşanmıştı.

Çiftçiler, Eylül 2023'te yaşanan sel felaketinde zarar gören birçok ürün için yeterli miktarda tazminat, hava koşullarına karşı ürünlerini koruma projelerinin inşası ve üretim maliyetlerinin da azaltılması gibi taleplerde bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Tarım Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title