Haberler

Yüksekova Tekstil Üreten Yüksekovalı Aileye ATO Desteği

Tekstil üreten Yüksekovalı aileye ATO desteğiYaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA(Hakkari), (DHA)- EDİRNE'nin Uzunköprü İlçesi'nde 4 yıl boyunca bir konfeksiyonda işçi olarak çalışıp evlendikten sonra 6 yıl önce 3 çocuğu ve eşi ile birlikte memleketi Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Köprücük Köyü'ne dönen...

Tekstil üreten Yüksekovalı aileye ATO desteği

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA(Hakkari), (DHA)- EDİRNE'nin Uzunköprü İlçesi'nde 4 yıl boyunca bir konfeksiyonda işçi olarak çalışıp evlendikten sonra 6 yıl önce 3 çocuğu ve eşi ile birlikte memleketi Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Köprücük Köyü'ne dönen Ercan Cankurtaran, kısa sürede işlerini büyüttü. Makina sayısını 20'ye, çalışan eleman sayısını 30 yükseltmeyi başaran Cankurtaran, gösterdiği başarıdan dolayı da Ankara Ticaret Odası tarafından çağrıldığını ve kendisine destek verildiğini söyledi.

Yüksekova'ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan Köprücük Köyü'nde eşi ile birlikte tekstil üreten 39 yaşındaki Ercan Cankurtaran'ın başarısı takdirle karşılanıyor. 10 yıl önce oturduğu ilçede iş bulamayan Cankurtaran, Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne göç ederek burada yaşamaya başladı. Bir tekstil atölyesine girerek çalışmaya başlayan Cankurtaran, kısa sürede işi öğrenip kalfa oldu. Ardından da Sivas'tan göç edip ilçeye yerleşen bir ailenin kızıyla tanışıp evlendi. Bir süre eşi ile birlikte bu atölyede çalışan Cankurtaran, atölye kurmak için de Uzunköprü Kaymakamlığı'na giderek yardım istedi. Kaymakamlıktan bir makina desteği alan Cankurtaran, atölyesini dönemin kaymakamı Mahmet Aydın'ın tavsiyesi üzerine Uzunköprü İlçesine değil, memleketi olan Yüksekova İlçesi'nin Köprücük Köyü'ne kurdu.

Eşi Zeliha Cankurtaran ile birlikte 6 yıl önce memletine dönen Ercan Cankurtaran, derme çatma bir evi atölyeye çevirdi ve eşi ile birlikte burada çalışmaya başladı. Kısa sürede işlerini büyüten Cankurtaran gelen istekleri de karşılamak için işini büyüttü ve 1 olan makina sayısını 20'ye, eleman sayısını ise 30'a kadar yükseltti. Cankurtaran çiftinin bu başarısının haber olması üzerine de 1 ay önce Ankara Ticaret Odası tarafından çağrıldı. Ankara'dan mutlu döndüğünü anlatan Ercan Cankurtaran, şöyle dedi:

"Başarımızı tebrik ettiler. Her konuda bize yardımcı olmaya çalıştılar. Bazı işamadları bize destek vereceğini söyledi. Bu arada birçok işadamıyla da tanıştırıldık. Yaptığımız iş Ankara'daki işadamlarını sevindirmiş. Destek olacaklarını ve bizden işlerimizi büyütmemizi istediler. Verilen destekler ve ilgiden dolayı Ankara'dan mutlu ayrıldık. Aynı ilgili burada da görmek istiyoruz. Destek verilmesi halinde işsizliğin biteceğini ve göçün duracağına inanıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Ticaret Odası Yüksekova Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title