Haberler

Yozgat Spor Vadisi Projesi

Bin 775 dönüm alanı kapsayan proje kapsamında kayak tesisi, kayık üniteleri, dağ kızağı, kapalı yüzme havuzu, futbol, basketbol ve tenis sahaları ve piknik alanları ile ağaçlandırma çalışmal...

Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından yaklaşık bin 775 dönümü arazide yapımı devam eden Yozgat Spor Vadisi" Projesi kapsamında 75 bin fidan daha toprakla buluşturulacak.

Vali Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer Nohutlu Tepesi ile Küçük Kirazlı Göleti arasında yapımı devam eden "Yozgat Spor Vadisi" Projesini yerinde inceledi.

Başer ile Spor Vadisi'ne fidan diken Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bin 300 dönüm orman, 275 dönüm hazine ve 200 dönüm de Özel İdare arazisinde Yozgat Spor Vadisi çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yazıcı, toplam bin 775 dönümü içine alan proje kapsamında kayak tesisi,  kayık üniteleri, tüneller, çocuk treni, dağ kızağı, kapalı yüzme havuzu, futbol, basketbol ve tenis sahaları, gölet düzenlemesi ve piknik alanları ile ağaçlandırma çalışmaları yapılacağını kaydetti.

Ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor

Spor Vadisi Projesi'nin 2. ve 3. kısmını oluşturan ağaçlandırma çalışmalarının kısım kısım devam edeceğini belirten Yazıcı, "Birinci kısım bin 300 dönüm alandan oluşuyor. Bu alanın 600 dekarında muhtelif  boy ve çapta 15 bin 407 adet fidan dikildi" dedi.

Projenin Yozgat Valiliği ve Belediyesinin çalışmalarıyla hayata geçirildiğini vurgulayan Yazıcı, "Kalan 700 dekar alana ise normal boylarda toplam 75 bin tüplü fidanı dikilecek. Dikilen fidanlar damla sulama yöntemi ile sulanacak. Bunun için sahanın uygun yerine 200 ton kapasiteli kapalı sulama havuzu inşasına da başlanmıştır" dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer ise Spor Vadisi'nin çevre il ve ilçelere de hitap edecek kapsamlı bir proje olduğunu ve Yozgat'ın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını kaydetti. - Yozgat

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Başer Nohutlu Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title