Haberler

Yemen'in Hadramevt kentinde gösterilerin ardından kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Güncelleme:

Yemen'in Hadramevt kentinde hayat pahalılığını protesto için düzenlenen gösterilerin ardından kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Yemen'in Hadramevt kentinde hayat pahalılığını protesto için düzenlenen gösterilerin ardından kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Hadramevt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Ferac Salmin el-Bahseni'nin kararıyla saat 20.00-06.00 arasında kentte sokağa çıkma yasağı uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, yeni bir duyuruya kadar devam edeceği kaydedilen sokağa çıkma yasağının gerekçesine ilişkin ise şu ifadelere yer verildi:

"Meşru barışçıl protestoları istismar eden müdahaleci unsurlar tarafından kentte çıkarılan kargaşa, kaos ve kamu düzeninin bozulması göz önünde bulunduruldu."

Öte yandan Hadramevt Milli Eğitim Müdürlüğü de gelecek pazar gününden itibaren bir hafta süreyle okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu.

Yemen'in Hadramevt ve Aden kentlerinde, hayat pahalılığını protesto için düzenlenen gösterilerde dün, polisin müdahalesi sonucu iki kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Yemen'in birçok kentinde, pazartesi gününden bu yana yaşam koşullarının ağırlaşmasından dolayı yoğun gösteriler düzenleniyor. Güvenlik güçlerinin, kargaşanın, yolların kesilmesinin, kamu ve özel kurumlara saldırıların önlenmesi için konuşlandırıldığı belirtiliyor.

Yemen'deki iç savaş ve insani kriz

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen'de 7 yıldır süren çatışmalarda 233 bin kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz korkunç boyutlara ulaştı.

Birleşmiş Milletlere göre yaklaşık 30 milyon nüfuslu Yemen'de 22 milyondan fazla kişi yardıma ve korunmaya ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Sokağa Çıkma Yasağı Yemen Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title