Haberler

Vali Demir, Gaziler ve Şehit Yakınları Onuruna Yemek Verdi

Vali Abdülkadir Demir, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle, Denizli'de bulunan gazi ve gazi yakınları ile şehit ailelerinin onuruna yemek verdi.

Vali Abdülkadir Demir, Denizli'de bulunan gazi ve gazi yakınları ile şehit ailelerinin onuruna yemek verdi. Polisevinde düzenlenen etkinliğe, Vali Abdulkadir Demir, Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak ve Emin Haluk Ayhan, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Nazife Oral, Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Turgut Bozkurt, Denizli Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Emin Öztürk, askeri ve mülki erkan, daire müdürleri, gaziler ve gazi yakınları ile şehit yakınları katıldı.

Törende konuşan Vali Abdulkadir Demir, Türk Milletinin, bağımsızlık tutkusu, vatanına ve milli değerlerine gönülden bağlılığı gibi nitelikleriyle, tarihi boyunca vatan toprağını canından üstün saymış, varlığına yönelen tehditlere, her türlü güçlüğe, göğüs gererek; kararlılıkla karşı koyduğunu söyleyerek, "Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük önemi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Eylül 1921'de TBMM tarafından gazilik unvanı tevcih edilmesi üzerine söylediği şu ifadelerde yer almaktadır.

'Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir. Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir'

Gazi ATATÜRK'ün bu sözleri, gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır" dedi.

Devletimizin bütün kurumları olarak her zaman sizlerin yanındayız ve yanınızda olmaya da devam edeceğiz diyen Vali Demir, "Bu anlamda; 2 Ağustos 2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6495 Sayılı Kanun kapsamında yapılan değişikliklerle; siz şehit yakınları ve gazilerimize her ne kadar yaptığınız fedakarlığın karşılığı olmasa da minnet ve şükran anlamında yeni düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. 2012 yılında şehit yakınlarına tanınan kamuda ikinci istihdam hakkında İlimiz genelinde 96 başvuru yapılmış olup, yönetmeliğe uygun olarak başvuruda bulunanlardan 66 kişi kamudaki görevlerine başlamış, 11 kişinin ise atama için çalışmalar devam etmektedir. Şehitlik mertebesine ve gazilik unvanına ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği ülkemize, milletimize, bayrağımıza sahip çıkmak ve üzerimize düşen görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmek olduğuna inanıyoruz. Bu anlamlı gün dolayısıyla, şahsım ve tüm Denizli halkı adına, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, asil kanlarını vatan uğruna akıtan şehitlerimizi rahmetle anar, şehitlerimizin bize emaneti olan siz değerli yakınlarına ve kahraman gazilerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Denizli Eylül Güncel Haberler

title