Haberler

Suriyeli Sığınmacılar, Kızlarını Küçük Yaşta Evlendiriyor

Güncelleme:

Ürdün'deki Suriyeli sığınmacıların kızlarını, ekonomik sıkıntılar nedeniyle kızlarını tacizden korumak için küçük yaşta evlendirmek zorunda kaldıkları ortaya çıktı.

Merkezi İngiltere'de olan uluslararası sivil toplum kuruluşu "Save the Children" tarafından yayımlanan raporda, Ürdün'deki Suriyeli sığınmacıların kızlarının ekonomik sıkıntılar nedeniyle küçük yaşta evlenmek zorunda kaldıkları bildirildi. Raporda, Suriyeli sığınmacı ailelerin çocuk yaştaki kızlarını cinsel tacize uğramaktan korumak için küçük yaşta evlendirdikleri yer aldı.

EN AZ 10 YAŞ BÜYÜK ERKEKLERLE EVLENDİRİLİYORLAR

Ürdün'deki Suriyeli kızların yüzde 48'inin kendinden en az 10 yaş büyük erkeklerle evlendirildiği kaydedilen raporda, bu oranın her gün arttığına dikkat çekildi. Raporda, Ürdün'deki Suriyeli sığınmacıların 18 yaş altında evlenme oranının geçen yıl yüzde 25 arttığı belirtildi.

Maha isimli Suriyeli sığınmacının örnek verildiği raporda, Maha'nın 13 yaşında olduğu ve kendisinden 10 yaş büyük biriyle evlendirildiği bilgisi yer aldı.

"YIKICI TAHRİBATA YOL AÇIYOR"

"Save the Children" Ürdün Direktörü Saba el-Mubaslat da "Çocuk evlilkleri, yıkıcı tahribatlara yol açıyor" dedi. Mubaslat, "18 yaşından küçük evlenen kızlar, büyük olasılıkla şiddete maruz kalıyor" ifadesini kullandı.

Suriye ile 375 kilometre sınırı olan Ürdün'de 600 bini Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne (UNHCR) kayıtlı, 1 milyon 300 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğu belirtiliyor.

Ürdün'de, Zateri, Ezrak, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahçe ve Cyber City Kampı olmak üzere Suriyeli sığınmacıların barındığı 5 kamp bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ürdün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

Seda:

Küçük çocuklarla evlenenin aklından şüphe duyarım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title