Haberler

Unilever, Dünyayı Değiştirecek Fikirlere Sahip Genç Girişimciler Arıyor

Unilever Dünya Başkanı Polman: "Gezegenimizin karşılaştığı pek çok güçlüğün çözümünün gençlerin elinde olduğuna inanıyorum"

Unilever, genç girişimcileri sürdürülebilirlikle ilgili sorunlara çözümler bulmaya çağırmak amacıyla "Unilever Sürdürülebilir Yaşam Genç Girişimciler Ödülleri"ni düzenleyecek.

Unilever açıklamasına göre, geçen yıl ilki düzenlenen "Unilever Sürdürülebilir Yaşam Genç Girişimciler Ödülleri" 30 yaş ve altı gençlerin katılımına açık olarak gerçekleşecek.

Yarışma, çeşitli uygulama ve davranış değişiklikleri aracılığıyla, çevresel etkileri azaltan, sağlık ve esenliği artıran, yaşam koşullarını iyileştiren, sürdürülebilir ürünler ve hizmetlerle ilgili fikirleri bulmaya odaklanıyor.

Cambridge Üniversitesi Sürdürülebilir Liderlik Enstitüsü ortaklığında ve Ashoka işbirliğiyle gerçekleştirilen "Unilever Sürdürülebilir Yaşam Genç Girişimciler Ödülleri"nde, finale kalan 7 gence toplamda 200 bin avroyu aşan finansman desteği ve özel rehberlik hizmeti verilecek. Yarışmanın kazananı aynı zamanda Galler Prensi Charles'ın himayesinde verilen "Galler Prensliği Sürdürülebilir Yaşam Genç Girişimci Ödülü"nün sahibi olacak.

Finale kalan yedi kişi, önce bir online geliştirme programına, sonrasında da Cambridge Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek iki günlük bir atölye çalışmasına katılacak. Burada finalistlerin fikirlerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla uzman desteği ve profesyonel rehberlik desteği verilecek.

Son başvuru tarihi 1 Ağustos 2014

Tüm dünyada gençleri, çevresel etkileri azaltan, sağlık ve esenliği artıran, yaşam koşullarını iyileştiren, sürdürülebilir ürünler ve hizmetlerle ilgili fikir geliştirmeleri için teşvik eden yarışmaya başvurular, 1 Ağustos'a kadar devam edecek. Finale kalmaya hak kazanan projeler ise 2014 Ekim ayında kamuoyuna duyurulacak. Galler Prensliği Sürdürülebilir Yaşam Genç Girişimci Ödülü'nün sahibi genç girişimci ise Ocak 2015'te belli olacak.

Geçen yıl, 24 yaşındaki Endonezyalı Gamal Albinsaid, dar gelirli aileler için ev atıklarının değerinin sağlık sigortasına dönüştürülmesi projesiyle "Galler Prensliği Sürdürülebilir Yaşam Genç Girişimci Ödülü"nün yanı sıra 50 bin avroluk büyük ödülü almaya hak kazanmıştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Unilever Dünya Başkanı Paul Polman, organizasyona ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Gezegenimizin karşılaştığı pek çok güçlüğün çözümünün gençlerin elinde olduğuna inanıyorum. Gençler, önümüzdeki dönemde gelişmekte ve büyümekte olan ülkelerde nüfusun yüzde 50'sini temsil edecekler. Gelecekte ise nüfusun yüzde 100'ü onlardan oluşacak, dolayısıyla sürdürülebilir yaşamı yaygınlaştırmak için onları da bu sürece katmamız ve fikirlerine yatırım yapmamız büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Yarışmayla ilgili diğer detaylara "www.changemakers.com/sustliving2014" internet adresinden ulaşabiliyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Unilever Galler Politika Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title