Haberler

Ulus Bebeği Kaçıran Kadın Suçunu İtiraf Etti

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde henüz 2 günlükken hastaneden kaçırılan ve yapılan takibin ardından 20 ay sonra bulunarak ailesine teslim edilen Ulus bebeği kaçırdıkları iddia edilen 2'si tutuklu 5 kişi, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde henüz 2 günlükken hastaneden kaçırılan ve yapılan takibin ardından 20 ay sonra bulunarak ailesine teslim edilen Ulus bebeği kaçırdıkları iddia edilen 2'si tutuklu 5 kişi, ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Gurbet Şeflekçi, suçlamaları kabul ederek bebeği kendisinin kaçırdığını ve olayda kimsenin suçu olmadığını söyledi. Şeflekçi, ailesine hamile olduğunu söylediğini, fakat doktora gittikten sonra hamile olmadığını öğrenince böyle bir planı devreye soktuğunu söyledi.

Tatvan İlçesi'nde 25 Ocak 2010'da doğum yapan Hülya Ulus'un dünyaya getirdiği ve henüz adı bile konulmayan 2 günlük bebeği hastaneden kaçırılmıştı. Bebeği emzirme bahanesiyle alan ve görevli hemşirenin de annesi olduğunu sanarak teslim etmesinin ardından kadın, bebeği alarak ortadan kayboldu. Henüz 2 günlük olan bebekleri kaçırılan Ulus çifti, aylarca bebeklerinin bulunması için mücadele etti.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekipleri de titiz bir çalışmanın ardından 20 ay sonra Ulus bebeğin izini buldu. Ekipler, bebeği kaçırdığı iddia edilen Gurbet Şeflekçi'nin Tatvan İlçesi'nin bir köyündeki evine baskın yaptı. Bebeği burada bulup alan polis, Gurbet Şeflekçi ile aynı aileden 4 kişiyi gözaltına aldı. Bebeğin bulunup ailesine teslim edilmesinden sonra Gurbet ve Muhammet Şeflekçi çifti tutuklandı, 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

BEBEĞİ TEK BAŞIMA KAÇIRDIM

Tutuklu sanıklar Gurbet ve eşi Muhammet Şeflekçi hakkında 'özgürlüğü kısıtlama' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından 2 ile 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle Tatvan Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 2'si tutuklu 5 kişinin yargılandığı davada Gurbet Şeflekçi kaçırma olayını kabul ederken, gerekçesini de anlattı. Şeflekçi, ailesine hamile olduğunu söylediğini, fakat doktora gittikten sonra hamile olmadığını öğrenince böyle bir planı devreye soktuğunu itraf etti. Şeflekçi, "Hamile olmadığımı öğrendikten bir süre sonra tek başıma hastaneye gittim. Yenidoğan servisindeki bir bebeği alıp eşimi aradım. Eşime doğum yaptığımı ve gelip beni hastaneden almasını istedim. Bebeği tek başıma kaçırdım. Bu durumdan eşimin veya bir başkasının haberi yok. Bebeği kaçırmak için de kimseden para almadım" dedi.

Gurbet Şeflekçi'nin eşi Muhammet Şeflekçi ise eşinin çocuğu kaçırdığından haberi olmadığını söyleyip olayla hiçbir ilgisini bulunmadığın ifade ederek tahliyesini istedi.

İHBARCI DA MAHKEMEDE

Tutuksuz sanıklar, Gurbet Şeflekçi'nin kayınpederi Cemal ve kayınvalidesi Şekirnaz Şeflekçi, gelinlerinin çocuk kaçırdığından bilgilerinin olmadığını öğlen saatlerinde bir bebekle eve gelerek doğum yaptığını söylediğini ifade etti.

Diğer sanık, bebeğin kaçırıldığını ihbar eden Fatma C. de bebek kaçırmayla ilgisini bulunmadığını söyledi. Fatma C. , "Ulus bebeğin kaçırıldığı dönemde komşu evlerden birine bir bebeğin girdiğini gördüm. Söz konusu komşuların kim olduğunu bilmiyorum. Bebeğin Ulus bebek olabileceğini düşünerek 112'yi arayıp ihbar ettim. Telefonda bu bebeği ben kaçırdım ve onlara verdim ifadesini kullanmadığımı biliyorum. Ancak olayın hız kazanması için böyle bir şey söylemiş olabilirim. Ben buradaki sanıkları tanımıyorum. Telefonda ihbarda bulunmuş olduğum için burada olduğumu düşünüyorum. Bebeğin kaçırılmasıyla ilgim yok" dedi.

OLAYIN ARKASINDA SUÇ ÖRGÜTÜ VAR

İrfan ve Hülya Ulus'ta sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi. Ulus çiftinin avukatı Mümin Erol, sanıkların çelişkili ifadeler verdiğini, olayın arkasında bir suç örgütü olduğunu ve bu olayın bu kadar basit bir olay olmadığını söyledi. Avukat Erol, Gurbet Şeflekçi'nin yaşının 18'den küçük olmasından dolayı duruşmanın çocuk mahkemesinde görüldüğünü, ancak diğer sanıklar ile Gurbet Şeflekçi'nin dosyalarının birleştirildiğini söyledi. Avukat Erol, Gurbet Şeflekçi'nin gerçek yaşının tespiti için kemik yaşı testi yapılması için de başvuruda bulundu. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Muhammet ve Gurbet Şeflekçi'nin tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşma 30 Eylül 2011 tarihine ertelendi. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Altan Tan ve Ayhan Bilgen beraat etti

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title