Haberler

Ukrayna'da savaşta hasar gören askeri teçhizatın tamir işlemleri sürüyor

Güncelleme:

Ukrayna ile Rusya arasında savaş devam ederken, Ukraynalı askerler çatışmalarda hasar gören askeri teçhizatı tamir ediyor.

Ukrayna ile Rusya arasında savaş devam ederken, Ukraynalı askerler çatışmalarda hasar gören askeri teçhizatı tamir ediyor.

Yoğun çatışmaların yaşandığı Donetsk bölgesinde, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 35. Deniz Piyade Tugayı askeri faaliyetler gerçekleştiriyor.

Tugaya bağlı birliklere destek veren ve makine mühendislerinden oluşan gruplar da cepheye yakın yerlerde askeri teçhizatı tamir etme görevini yerine getiriyor.

Cephe bölgesinde bulunan AA ekibi, söz konusu grubun tamir çalışmalarını görüntüleyerek, askeri yetkililerden süreç hakkında bilgi aldı.

"Ele geçirilen Rus silahları entegre ediyoruz"

Soyadını vermek istemeyen tamir grubu başı Mıkola, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamir çalışmalarının yoğunluğunun cephedeki duruma bağlı olduğunu belirterek, "Çalışma yoğunluğumuz çatışmaların şiddetine bağlı olarak değişebiliyor. Günde bazen bir araç, bazen de 8 araç tamir edebiliyoruz. Araçlar mayına denk gelebiliyor veya topçu saldırısına uğrayabiliyor. Dolayısıyla araçlardaki hasarlar da farklı olabiliyor." dedi.

Cepheden dönen her aracın bakımını da yaptıklarını aktaran Mıkola, ele geçirdikleri Rus silahlarını da araçlara entegre edebildiklerini dile getirdi.

Odessa bölgesindeki Yujnıy kenti doğumlu Mıkola, "Son olarak ele geçirilen bombaatarı Amerikan Hummer'e entegre ettik ve araç bir hafta cephedeki çatışmalarda yer aldı. Bu sayede araba ve ekip sağ kaldı. Rusların silahlarını kendilerine karşı kullanıyoruz. Böylece karşılık veriyoruz. Belki de şu an bunu yeterli seviyede yapamıyor olabiliriz ama güçlüyüz ve işi sonuna kadar getiririz. Bize topraklarımızda yaptıkları kötülüğü onlara da yaşatacağız." diye konuştu.

"Çocuklarım için savaşıyorum"

Savaş öncesi araba tamircisi olduğunu ve orduya gönüllü olarak katıldığına dikkati çeken Mıkola, sözlerini, "Eşim ve 2 çocuğum var. Onlar için buradayım ve savaşıyorum. Saldırılarda çocuklar da ölüyor. Çocuklarımın aynı kaderi paylaşmalarını istemiyorum. Savaşta kahraman olan veya olmayan yok. Bence herkes kahramandır. Çünkü herkes bir şekilde çabalıyor ve görevini yerine getiriyor. Tüm askerlerin de ailelerine sağ salim dönmelerini diliyorum." diye tamamladı.

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Rusya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title