Haberler

Uganda Devlet Başkanı, oğlunun açıklamaları nedeniyle Kenya'dan özür diledi

Güncelleme:

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, eski Kara Kuvvetleri Komutanı olan oğlu Muhoozi Kainerugaba'nın, Kenya ile ilgili açıklamaları sonrası özür mesajı yayımladı.

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, eski Kara Kuvvetleri Komutanı olan oğlu Muhoozi Kainerugaba'nın, Kenya ile ilgili açıklamaları sonrası özür mesajı yayımladı.

Devlet Başkanı Museveni, yazılı açıklamasında, sosyal medyada Uganda ordusunun Kenya'nın başkenti Nairobi'yi 2 haftada alabileceğine ilişkin "şakacı" paylaşımı sonrası Kenya'dan özür diledi.

Museveni, "Kenyalı kardeşlerimizden, önceki Kara Kuvvetleri Komutanı Muhoozi'nin seçimlere dair yaptığı açıklamalar nedeniyle bizi affetmelerini istiyorum." ifadesini kullandı.

Sivil ya da ordu mensubu kamu görevlilerinin, Kenya'daki iç meselelere dair açıklama yapmalarının doğru olmadığına dikkati çeken Museveni, bu durumdan rahatsız olan Ugandalılardan da özür dilediğini belirtti.

Oğlunun gerçek anlamda bir Pan-Afrikanist olduğunu belirten Museveni, Kainerugaba'nın daha fazla katkı sağlayabileceği gerekçesiyle general rütbesine terfi ettirildiği bilgisini paylaştı.

Uganda Devlet Başkanı Museveni, Kainerugaba'yı, Kenya ile ilgili açıklamaları sonrası görevden almıştı.

Görevden alınan Kainerugaba, Twitter'da "Benim, ordumun ve bizim, Nairobi'yi ele geçirmemiz 2 hafta sürmeyecektir." ifadesini kullanmıştı.

Kainerugaba'nın sosyal medya paylaşımları sonrası Uganda Dışişleri Bakanlığından iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlü bir şekilde sürdürüleceği mesajı gelmişti.

Binlerce Kenyalının tepki göstermesinden saatler sonra, sömürgecilerin çizdiği sınırların bir anlam taşımadığını kaydeden Kainerugaba, iki ülkenin "Doğu Afrika'yı Büyük Yapmak" için birlikte çalışması gerektiğini belirtmişti.

Kainerugaba, daha önce de Etiyopya'daki isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesini (TPLF) destekleyici paylaşımlar yapmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Yoweri Museveni Nairobi Kenya Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title