Haberler

Üç İlçenin Doğalgaz Boru Hattı Projesine Ulaştık

Güncelleme:

Bağcı'nın Tweet'i üzerine araştırdık ve üç ilçenin doğalgaz boru hattı projesine ulaştık

Çorum milletvekili Dr. Cahit Bağcı'nın dün gece yarısı Tweetter da takipçileri ile paylaştığı "Üç ilçenin doğalgaz boru hattı ihalesi" ile ilgili tweet üzerine araştırdık ve Osmancık, Alaca ve İskilip'in doğalgaz boru hattı projelerine ulaştık. proje tanımı ile birlikte keşif özeti, jeolojik etüt şartnamesi, etüt,harita ve kamulaştırma mühendislik hizmetleri teknik şartnamesi, güzergah haritası ve akış şemasından oluşan proje dosyasında projenin km bazında uzunluğu, ana boru çıkış ve şehir giriş vanaları, kullanılacak boru et kalınlığı ve laboratuar test deneyimlerine kadar bütün proje aşamaları en ince ayrıntılaına kadar düşünülmüş. Yapılacak arazi etüt çalışmaları, gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüklerininn de görüşleri alınarak 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında Toprak Koruma Projesi yaptırılması talep edilmesi halinde ilgili idarelerce belirlenecek formatta toprak koruma projelerinin hazırlanarak, onaylarının alınması ve sonuçlarının raporlanmasından yüklenici firmanın sorumlukları da ayrıntılı olarak ele alınmış.

Yer kontrol noktaları, harita ve kamulaştırma iş ve işlemlerine yer verilmiş. Bağcı dün gece yarısı atmış olduğu tweet'inde "Osmancık-17 Ocak 04 Alaca-22 Ocak İskilip-23 Ocak Hayırlı Olsun" demişti. Şimdi Osmancık, Alaca ve İskilip ilçelerinde Bağcı'nın uzun süreden beri üzerinde çalıştığı doğalgaz boru hattı ihale tarihlerinin belirlenmesinin keyfi yaşanıyor. Bu gelişme üzerine bu gün ilçelerimizin doğal boru hattı projelerine ulaşabilirmiyiz sorusunu kendimize sorduk ve gün boyunca bir araştırma yaptık ve sonunda ilgili proje dosyalarına ulaştık. Örnek olarak Osmancık proje dosyasından elde edebildiğimiz fotoğrafları paylaşıyoruz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cahit Bağcı Osmancık İskilip Çorum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title