Haberler

Türkoğlu'nun Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Güncelleme:

Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" münasebetiyle mesaj yayımladı.

10 Ocak tarihinin gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren ve gazetecilere ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gün olduğuna dikkatleri çeken Türkoğlu, bugünün çalışan gazetecilerin günü ya da bayramı olarak hafızalarda yer ettiğini ifade etti.

Özgür ve tarafsız bir basının demokrasinin temel dinamiklerinden biri olduğuna vurgu yapan Türkoğlu; "Çok sesli bir basın, mensubu olduğu toplumların demokratikleşme ve şeffaflaşmasında katalizör görevi üstlenir. Halka bilgi ve haber akışını sağlayan, toplumun taleplerini, düş ve düşüncelerini oluşan kamuoyu vasıtasıyla icra makamlarına yansıtan basın kurumlarımız ve bu kurumlarımızın mensubu olan gazeteciler, her türlü badirelere ve tehlikelere rağmen gecelerini gündüzlerine katarak ve hatta kendi aile yaşantılarından fedakârlıkta bulunarak ehemmiyetli bir vazifeyi üstlenmekte ve halk ile icra makamları arasında köprü görevi görmektedirler" dedi.

Basını toplumun gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olarak tasvir eden Türkoğlu, ayrıca basının kamuoyunun ortak vicdanını temsil ettiğine vurgu yaptı. Basının meslek ahlak ilkelerine bağlı, kamu yararını her şeyin üzerinde tutan ve özel hayata saygılı bir anlayışla hakkaniyetli bir çalışma sistemini ortaya koyması gerektiğine dikkatleri çeken Türkoğlu, basının doğrudan bireysel algılara nüfuz ettiğine vurgu yaparak, objektif ve tutarlı bir hizmet anlayışının gerçekleştirilmesinin lüzumuna dikkat çekti.

Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla toplumda yerleşmesi açısından basına büyük bir görev düştüğünü söyleyen Türkoğlu, basının, her türlü yönlendirmelerden ve baskılardan uzak bir şekilde, teknolojinin imkânlarında faydalanıp günün gerektirdiği gelişmelere uyum sağlayarak görevini yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Türkoğlu, bilginin küresel güce dönüştüğü çağımızda basının sorumluluklarını hakkaniyetle yerine getirmesinin şartının da, basın özgürlüğünün sağlanması ve korunması olduğunu belirtti.

Türkoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"İlkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli bir misyonu yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, aramızdan ayrılan gazeteci arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine de baş sağlığı dilerim.''

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hacı Bayram Türkoğlu Gazeteciler Günü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title