Haberler

Türkmen Bölgesini Daeş, Pyd ve Rejim Güçlerinden Temizleyeceğiz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türkmen Cephesi Türkmen Murad Tugay Komutanı ve Siyasi Sözcüsü Muhammed Şimal'in konuşması "Türkmen bölgesini DAEŞ, PYD ve rejim güçlerinden temizleyeceğiz"- Türkmen Cephesi Türkmen Sultan Murad Tugay Komutanı ve Siyasi Sözcüsü Şimali: - "Sultan Murad Tugayı olarak DAEŞ'in elinden 3-4 köyü daha kurtardık.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türkmen Cephesi Türkmen Murad Tugay Komutanı ve Siyasi Sözcüsü Muhammed Şimal'in konuşması "Türkmen bölgesini DAEŞ, PYD ve rejim güçlerinden temizleyeceğiz"- Türkmen Cephesi Türkmen Sultan Murad Tugay Komutanı ve Siyasi Sözcüsü Şimali: - "Sultan Murad Tugayı olarak DAEŞ'in elinden 3-4 köyü daha kurtardık. Bu köyler, Türkiye sınırına yakın"- "Uçak düşürüldükten sonra Rusya, Türkiye sınırına yaklaşamıyor. Rusya şimdi Türkmenlerden intikam alıyor, nerede Türkmen varsa onları bombalıyor" ERGÜN HAKTANIYAN - Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren Türkmen Cephesi Türkmen Sultan Murad Tugayı Komutanı ve Siyasi Sözcüsü Muhammed Şimali, Türkiye sınırına yakın bölgedeki 3-4 köyü terör örgütü DAEŞ'in elinden kurtardıklarını belirterek "Bölge DAEŞ, PYD ve rejimden temizleninceye kadar çatışmaya devam edeceğiz" dedi.Şimali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde 3-4 cephede savaşan Türkmenlerin çok zor durumda olduklarını söyledi.Özellikle Rusya'ya ait uçakların Türkmen halkı tehdit ettiğini ifade eden Şimali, "Rusya'nın DAEŞ'i bitirmek için Suriye'ye geldiği yalan. 3-4 gündür DAEŞ ile savaşıyoruz" dedi.Rus uçaklarının bombaladığı Lazkiye kentinin kuzeyindeki Türkmendağı'nda DAEŞ'in bulunmadığını ifade eden Şimali, Türkmendağı'na yönelik bombardıman nedeniyle 2 bin dolayında Türkmen'in yerinden olduğunu dile getirdi."2 bin Türkmen sınırda, şimdi aç susuz. Türkiye olmasa başka yerde olsak bize hiç bakmazlar" diyen Şimali, Lübnan'a sığınan Türkmenlerin durumlarının çok kötü olduğunu, onlarla pek ilgilenilmediğini aktardı.- "Türk hükümeti ve halkından çok memnunuz"Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine değinen Şimali, şöyle devam etti: "Uçak düşürüldükten sonra Rusya, Türkiye sınırına yaklaşamıyor. Rusya, şimdi Türkmenlerden intikam alıyor, nerede Türkmen varsa onları bombalıyor. Bölgede mücadelemiz sürüyor. Sultan Murad Tugayı olarak DAEŞ'in elinden 3-4 köyü daha kurtardık. Bu köyler, Türkiye sınırına yakın. Bölge DAEŞ, PYD ve rejimden temizleninceye kadar çatışmaya devam edeceğiz."Türk hükümeti ve halkından çok memnun olduklarına işaret eden Şimali, şunları kaydetti: "Suriye'den kaçan kişilere iyi bakıyorlar. Sadece Türkmenler değil, Suriyeliler de çok memnun. Suriyeliler, kendilerine en iyi bakan ülkenin Türkiye olduğunu söylüyor. Bunun için Türk hükümetine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çok teşekkür ederiz."

Kaynak: AA / Güncel

Demokratik Birlik Partisi Rusya Federasyonu Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title