Haberler

Türkiye Otomotiv Üretimi ve İhracatında Bölgesel Bir Üs Durumunda..

Güncelleme:

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve Ceo'su Orhan Özer, İstanbul'da yapılan 'Dünya Otomotiv Konferansı'nda otomotiv endüstrisini değerlendirdi.

Özer'e göre Türkiye otomotiv üretiminde önemli başarılara imza atıyor.

Otomotiv sektöründe yaşanan gelişmelerin tartışıldığı 'Dünya Otomotiv Konferansı'nda Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO'su Orhan Özer de konuşmacı olarak yer aldı. 'Dünya Otomotiv Konferansı'nda yaptığı konuşmada Türkiye'nin otomotiv üretiminde son yıllarda önemli başarılara imza attığını belirten Toyota Otomotiv Sanayi ve Türkiye Genel Müdür ve CEO'su Orhan Özer, "Türkiye otomotiv üretimi ve ihracatı açısından bölgesel bir üs durumuna gelmiştir" dedi.

Türkiye'nin otomotiv endüstrisinin her geçen yıl başarı grafiğinin yükseldiğine dikkat çeken Özer, "son 10 yıldır başarılı ekonomi performansının yanı sıra, genç ve dinamik nüfusu, coğrafi ve kültürel bir kesişme noktası olan konumu gibi avantajları, ülkemizin ticaret ve endüstrisinin sürekli ve sürdürülebilir gelişimini mümkün kılmaktadır. Üretim faaliyetlerini ülkemizde sürdüren tüm markalar, kaliteleri ve rekabetçilikleri ile kendi markaları içinde birer yıldız durumundadırlar "dedi.

Üretim kapasitesi 2 milyona yaklaştı

Türkiye otomotiv endüstrisinde yıllık üretim kapasitesinin yakın gelecekte 2 milyon adede yaklaşacak seviyede olduğunu söyleyen Özer, 1990'lı yıllardan başlamak üzere otomotiv ana ve yan sanayide gerçekleşen sürekli ve yoğun yatırımlarla kapasite artışı yaşandığını belirtti. Bu artışla birlikte teknoloji yenileme, yeni model yatırımları ve son dönemde AR-GE alanında yapılan çalışmaların da hız kazandığını vurgulayan Özer, bu yatırımların sonucunda sektörde son 10 yıllık süreçte yıllık üretim kapasitesinin %50'nin üzerinde arttığını ifade etti.

Güçlü yan sanayi

Türk otomotiv endüstrisinin diğer bir güçlü yönünün ise rekabetçi bir yan sanayi ağı olduğunu kaydeden Özer, kaliteli üretimleri ile ana sanayi üreticilerinin sektöre yatırım yapmasını teşvik edecek kadar başarılı olan otomotiv yan sanayinin bugün sektörün itici bir gücü olduğunu belirtti.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye

Özer, Toyota'nın da bir yabancı yatırımcı olarak, bahsettiği bakış açısı ile Türkiye'ye güvenmeye ve yatırımlarını arttırarak sürdürmeye devam ettiğini belirterek; "Avrupa'daki toplam Toyota üretiminin yaklaşık % 20'sini karşılayan ve 20 yıldır Türkiye'de üretim faaliyetini sürdürmekte olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin, bugüne kadar gerçekleşen yatırım tutarı 1.9 milyar dolardır. 2002 yılında başlayan ihracat operasyonumuz ile üretimimizin %85'ini 50'den fazla ülkeye ihraç ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Toyota Otomotiv Orhan Özer İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title