Haberler

Türkiye'nin Lüksemburg Büyükelçisi Görev Yerine Döndü

Türkiye'nin Lüksemburg Büyükelçisi Levent Şahinkaya, Lüksemburg Parlamentosunun 1915 Olayları'na ilişkin tasarıyı kabul etmesiyle istişareler için çağrıldığı Ankara'dan, Lüksemburg'a dönerek görevine başladı.

Türkiye'nin Lüksemburg Büyükelçisi Levent Şahinkaya, Lüksemburg Parlamentosunun 1915 Olayları'na ilişkin tasarıyı kabul etmesiyle istişareler için çağrıldığı Ankara'dan, Lüksemburg'a dönerek görevine başladı.

AA muhabirinin sorusunu cevaplayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Lüksemburg'da düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Gayrıresmi Toplantısı'nda, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve Lüksemburglu mevkidaşı Jean Asselborn'un gerçekleştirdikleri görüşmede, Lüksemburg Parlamentosunun 6 Mayıs 2015'te kabul ettiği, 1915 Olayları'nı "soykırım" olarak tanımlayan kararın da gündeme geldiğini belirtti.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Asselborn'un, "soykırım" teriminin uluslararası hukukta belirli bir yasal tanımı olduğunu ve bu tip suçlara ilişkin kararın yetkili mahkemelerde alınması gerektiğini söylediğini hatırlatan Bilgiç, "Asselborn, Türkiye ve Lüksemburg'un dost iki ülke, NATO ve uluslararası örgütler çerçevesinde ortak olduklarını, siyasi, ekonomik ve kültürel seviyede ikili ilişkilere önem verdiklerini ifade etmiş ve Lüksemburg Hükümeti'nin, Türkiye Büyükelçisinin bir an önce görevine yeniden başladığını görmek arzusunda olduğunu kaydetmişti" dedi.

Sözcü Bilgiç, bahse konu görüşmenin ardından Büyükelçi Şahinkaya'nın 9 Eylül 2015'te Lüksemburg'a giderek, görevine başladığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Lüksemburg Türkiye Politika Güncel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title