Haberler

Türkiye'nin En Büyük Yaylasında İkamet Sorunu

Güncelleme:

Çukurova bölgesinde bunaltıcı sıcak ve nemli havalardan kurtulmak isteyenlerin uğrak yeri olan Akçatekir Yaylası, ikamet ve ödenek sorunu yaşıyor.

Emrah Yorulmaz - Çukurova bölgesinde bunaltıcı sıcak ve nemli havalardan kurtulmak isteyenlerin uğrak yeri olan ve yaz aylarında nüfusu 100 kat artan Akçatekir Yaylası, ikamet ve ödenek sorunu yaşıyor.

Akçatekir Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya, AA muhabirine, yörenin bunaltan nem ve sıcağından kaçmak isteyen vatandaşların yaz aylarında etrafı ormanlarla çevrili 6 mahalleden oluşan Akçatekir Yaylası'na akın ettiğini belirtti.

Yaylanın resmi nüfusunun 2 bin 836 olduğunu, İller Bankası'ndan bu nüfusa göre pay aldıklarını ifade eden Kılınçkaya, özellikle beldenin temizlik işlerinde çok sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Yaz aylarında yaylanın nüfusunun 200 bine kadar çıktığını kaydeden Kılınçkaya, "İller Bankası'ndan 2 bin 836 kişiye göre gelen ödenekle yaz aylarında 200 bin kişiye hizmet vermeye çalışıyoruz. Yaylada yazlık evleri bulunan vatandaşlarımızdan her aileden en az bir kişinin ikamet adresini beldemize aldırmalarını istiyoruz. O zaman resmi nüfusumuz 20 bin olur. Biz de devletimizden ona göre ödenek alır, ona göre hizmet ederiz" diye konuştu.

Yaylada oturan vatandaşların ikametlerini beldeye alarak belediyeye destek olması gerektiğini ifade eden Kılınçkaya, böyle bir destek sayesinde belediyenin hizmetlerini arttıracağını, yaylanın ekonomik olarak güçleneceğini bildirdi.

Yaylanın, yörenin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda turiste de ev sahipliği yaptığını dile getiren Kılınçkaya, Türkiye Belediyeler Birliği'ne yaylanın önemini bildirerek destek başvurusunda bulunduklarını bildirdi.

-"Yetkililerden destek bekliyoruz"-

En çok su ve temizlik hizmetlerini karşılamada sıkıntı çektiklerini dile getiren Kılınçkaya, şunları söyledi:

"Altyapımız yok, yaylanın içme suyu ihtiyacını şeker pınarı kaynağından elektrikli pompalarla 30 kilometre uzaklıktan karşılamaya çalışıyoruz. Bu içme suyu da zaman zaman günde ortalama 5-6 yerde arıza yapıyor. Bu da belediyemize ek maliyet getiriyor. Sıfır noktasından 930 metre rakıma su çıkarıyoruz. Bunun da maliyeti çok oluyor. Ortalama aylık 200 bin lira civarında elektrik harcaması oluyor. Kışın çoğu bölgeye su veremiyoruz. Vatandaşlarımız dağdaki kaynak sularından su ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Elektrik maliyeti yüksek olduğundan yaylaya yılda 3 ay su verebiliyoruz. Belediyemizin 7 milyon lira civarında elektrikle ilgili borcu var. Yetkililerden destek bekliyoruz."

-Trafik sorunu-

Su tesisatlarının çok eskidiğini, tesisatların az olan nüfusa göre yapıldığını ve mevcut nüfusun su ihtiyacını karşılayamadığını belirten Kılınçkaya, 3-5 yıl sonra mevcut sistemin yaylanın ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geleceğini vurguladı.

Mesai saati gözetmeden çalıştıklarını, ancak temizlik hizmetlerinin aksadığını kaydeden Kılınçkaya, "Yaylanın coğrafi konumunun engebeli olması nedeniyle yağış suları yollarımızı kullanılamaz hale getiriyor. Yollarımızın tamir ve bakımı için malzeme, ekipman, personel, greyder, kepçe ve silindire ihtiyacımız var" diye konuştu.

Yaylanın bir de trafik sorunu olduğunu, yaylanın ortasından Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun geçtiğini hatırlatan Kılınçkaya, bu sorunun da yaylayı olumsuz yönde etkilediğini sözlerine ekledi.

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA / Güncel

İller Bankası Akçatekir Çukurova Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title