Haberler

Türkiye Kar ve Soğukla Mücadele Ediyor

D-100 Karayolunun Bolu Dağı ve Tem Otoyolunun Bolu Dağı Tüneli Kesiminde Etkili Olan Kar Yağışı ve Sis Nedeniyle Görüş Mesafesi 20 Metreye Kadar Düştü

D-100 karayolunun Bolu Dağı ve TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili olan kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

Bölgede 3 günden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı, hayatı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor.

D-100 karayolunun Bolu Dağı ile TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli kesimlerinde sis ve kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

Kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı bölgede, trafik ve karayolları ekipleri sürücüleri buzlanmaya karşı uyarıyor. Ekipler tarafından karayolunda kar küreme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kent merkezinde de aralıklarla etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

-DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE KIŞ-

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle bin 435 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Akdeniz üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altında bulunan bölgede, aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 601, Erzincan'da 189, Bingöl'de 155, Tunceli'de 153, Muş'ta 130, Kars'ta 118, Iğdır'da 68 ve Ardahan'da 21 olmak üzere toplam bin 435 köyün yolu kapalı bulunuyor. İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarına devam ediyor. Erzurum'un Hınıs, Karayazı, Köprüköy, Tekman, Aşkale ve Karaçoban ilçelerindeki durumu ağır olan 13 hastanın bulunduğu yerleşim birimlerindeki kapalı yollar, karla mücadele ekipleri tarafından açılırken, hastalar İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince sağlık kuruluşlarına ulaştırıldı.

Kar kalınlıkları, Ardahan'da 26, Muş'ta 22, Erzurum'da 20, Kars'ta 19, Tunceli'de 9, Erzincan ve Iğdır'da 2, Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 75 ve Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde 50 santimetre olarak ölçüldü.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında Ardahan'da 9, Erzurum'da 8, Kars'ta 7, Ağrı'da 5, Erzincan'da 4 ve Iğdır'da 1 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın yapıldığı Erzurum'da kar yağışının bugün aralıklarla devam edeceğini ve önümüzdeki iki gün içerisinde de kentin kuzey kesimlerinde kar yağışının beklendiğini belirtti.

Bu arada, Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki yerli ve yabancı turistler, kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Yetkililer, yarıyıl tatilinin başlamasıyla kayak merkezindeki otellerin tamamının dolduğunu ifade etti.

-YOL AÇMA ÇALIŞMALARINI GÜÇLÜKLE SÜRÜYOR-

Yurtta etkili olan kar yağışı nedeniyle Van'da 220, Hakkari'de 131, Ağrı'da ise 407, Doğu Karadeniz'de 586, Samsun, Sinop, Ordu ve Amasya'da 466, Sivas'ta 325, Bitlis'te 210, Siirt'te 65, Kayseri'de 27 köy yolu ulaşıma kapandı. Van-Bahçesaray karayolundaki Karabet Geçidi'nde çığ nedeniyle, Hakkari'nin Yüksekova-Dağlıca ile Şemdinli-Alan ve Bitlis'in Ahlat-Karahasan karayolunda da kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonucu merkezde 17, Bahçesaray'da 16, Başkale'de 5, Çaldıran'da 19, Çatak'ta 25, Erciş'te 55, Gevaş'ta 3, Gürpınar'da 24, Muradiye'de 36, Özalp'te 10 ve Saray'da 10 olmak üzere 220 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yetkililer, kar yağışının halen devam ettiği kentte, karla mücadele ekiplerinin fırtına ve tipi nedeniyle yol açma çalışması başlatamadığını belirterek, yağışın etkisini yitirmesiyle çalışmaların başlayacağını söyledi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van-Bahçesaray karayolundaki Karabet Geçidi'nin çığ nedeniyle, Hakkari'nin Yüksekova-Dağlıca ile Şemdinli-Alan ve Bitlis'in Ahlat-Karahasan karayolunun da kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığını belirterek, ekiplerin bu yollarda çalışma başlattığını ifade etti.

Yetkililer, Van-Ağrı, Van-Hakkari ve Van-Bitlis karayolunda ise yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sürdürüldüğünü vurgulayarak, yola çıkacak sürücülerin araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurması gerektiğini dile getirdi.

-HAKKARİ-

Hakkari'de de üç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent merkezi ve ilçelere bağlı 131 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu kentte, fırtına ve tipi nedeniyle yol açma çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğü bildirildi.

Kar kalınlığının kent merkezinde 48 santimetre, yüksek kesimlerde ise 2 metre olarak ölçüldüğü Hakkari'de, cadde ve sokaklarda biriken karlar şehir içi ulaşımda da aksamalara neden oluyor.

Belediye ekiplerinin gece saatlerinden itibaren başlattığı çalışma ile mahalle yollarında biriken karlar temizleniyor. Park halindeki araçların adeta kara gömüldüğü kentte, sürücüler sabah erken saatlerden itibaren fırça ve küreklerle araçların üzerindeki karları temizlemeye çalışıyor.

-AĞRI-

Ağrı'da ise dört günden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu kent merkezi ve ilçelere bağlı 407 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Kar kalınlığının kent merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise 90 santimetreye ulaştığı Ağrı'da, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarındaki çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Van, Hakkari ve Ağrı'da kar yağışı hafta sonuna kadar aralıklarla devam edecek.

-SİVAS-

Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 325 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Sivas Valiliği Kriz Merkezinden alınan bilgiye göre, dün kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde kapalı olan 336 köy yolundan 11'i açıldı. İlçe ve beldeler arası ulaşımı sağlayan bazı yolların da kar yağışı nedeniyle halen ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Kapalı yolların ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bu arada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Kangal'daki 4 köye elektrik verilemediği, Gürün'deki 2 yerleşim biriminin de haberleşme sisteminde arıza meydana geldiği bildirildi.

-KAYSERİ-

Kayseri'de, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapalı olan 86 köy yolundan 59'u ulaşıma açıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 86 köy yolundan 59'unun ulaşıma açıldığı, halen kapalı olan ilçelerden Pınarbaşı'na bağlı 16, Sarız'a bağlı 11 köy yolunu ulaşıma açma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Öte yandan, Erciyes Kayak Merkezi'nde aralıklarla etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı, Kayseri-Erciyes ve Develi-Erciyes karayolunun ulaşıma açık olduğu, zaman zaman etkisini gösteren kar yağışı ve tipi nedeniyle jandarma ekiplerinin, kar lastiği veya zinciri bulunmayan araçların Erciyes'e çıkmasına izin vermediği belirtildi.

-DOĞU KARADENİZ-

Doğu Karadeniz'de kar nedeniyle 586 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Yörede etkili olan kar yağışı sebebiyle Trabzon'da 172, Rize'de 190, Gümüşhane'de 135, Artvin'de 42 ve Bayburt'ta 47 olmak üzere toplam 586 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel idarelerine bağlı ekipler, kapalı yollarda karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

-SAMSUN, ORDU, SİNOP VE AMASYA-

Samsun, Sinop, Ordu ve Amasya'nın yüksek ve iç kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 466 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Bölgenin yüksek ve iç kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Samsun'un ilçelerinden Alaçam'da 20, Atakum'da 4, Ayvacık'ta 13, Bafra'da 7, Canik'te 2, Çarşamba'da 17, Ondokuzmayıs'ta 21, Salıpazarı'nda 20, Yakakent'te 5 ve Tekkeköy'de 3 olmak üzere 112, Ordu'da 202, Sinop'ta 103 ve Amasya'da 16 köy yolunun, kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğu, bazı bölgelerde de kar kalınlığının 30 ila 60 santimetre olduğu belirtildi.

Yolların açılması ve olumsuz hava koşullardan kaynaklanan elektrik ve telefon arızalarının giderilmesi için çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğü bildirildi. Vatandaşlardan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir almaları istendi.

-BİTLİS-

Bitlis'te etkili olan kar yağışı nedeniyle, 210 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan kar yağışından dolayı, 210 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Açıklamada, köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekipleri tarafından, karla mücadele çalışmalarının aralıksız yürütüldüğü ifade edildi.

Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde 90 santimetreyi bulan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde 110 santimetreye ulaştığını bildirdi.

-SİİRT-

Siirt'te de kar yağışı nedeniyle 65 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte dün gece başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kar kalınlığı, il merkezinde 5 santimetreye ulaştı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri, dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle Pervari'de 30, Şirvan'da 20, Eruh'ta 11, Baykan'da 2, Aydınlar'da 2 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.

Yetkililer, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için 9 ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. - BOLU

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title