Haberler

Türkiye'de Kadın Sporcu Sayısı Son 10 Yılda 5 Milyondan Fazla Arttı

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'de son 10 yılda kadın sporcu sayısının 5 milyondan fazla arttığını belirtti. Kadın lisanslı sporcu sayısı şu an 6 milyon 389 bin 265'e ulaştı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'de son 10 yılda kadın sporcu sayısının 5 milyondan fazla arttığını belirtti.

Bakan Bak, yaptığı yazılı açıklamada, kadın lisanslı sporcu sayısının şu an 6 milyon 389 bin 265'e ulaştığını aktararak, şunları kaydetti:

"Yıllardır erkeklerin domine ettiği branşlarda, kadınların da başarılı olduğunu görmek büyük bir gurur. Özellikle de spor gibi erkeklerin egemen olarak görüldüğü bir alanda kadınların ön plana çıkması bunu daha da değerli kılıyor. Son 10 yılda lisanslı kadın sporcu sayımız 5 milyondan fazla arttı. Türk kadını spordaki başarısı, centilmenliği ve cesaretiyle dünyaya ilham kaynağı oldu."

Türk kadınının her alanda yükselmesini sağlamak için çalıştıklarını vurgulayan Bakan Bak, "Türkiye'nin geleceğine umut ve güven aşılayan milli kahramanlar, aynı zamanda genç kızlarımız için de güçlü ve örnek rol modeller haline geldi. İnanıyorum ki Türkiye'de daha çok kadın sporcumuz başarılarıyla adını dünyaya duyuracak. Türk kadınında o azim, çalışkanlık ve güç mevcut." ifadelerini kullandı.

Türk kadınından 2023'te 4 bin 69 madalya

Türk kadın sporcular, 2023 yılında 4 bin 69 madalya aldı.

Bakanlıktan paylaşılan bilgiye göre, bu madalyalardan 86'sı dünya şampiyonalarından, 219'u ise Avrupa şampiyonalarından geldi. Geçen yıl uluslararası organizasyonlarda Türk kadın sporcular 1338'i altın, 1439'u gümüş ve 1292'si bronz olmak üzere 4 bin 69 madalya kazandı.

Kadın sporcuların en çok madalya kazandığı branş ise 461'le kick boks oldu. Kick boksu 450 madalyayla tenisçiler, 416 madalyayla wushucular, 348 madalyayla yüzücüler, 268 madalyayla da tekvandocular izledi.

Türkiye'de 15 milyon 325 bin 8 lisanslı sporcunun 6 milyon 389 bin 265'le yüzde 42'si kadın sporculardan oluştu.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Aşkın Bak Gençlik Türkiye Spor Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title